"Sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ediyoruz"

"Sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ediyoruz"

Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sarıoğlu:- "2017 yılında da ülke ekonomisi ve sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Son beş yılda personel sayımızı yüzde 56, yatak kapasitemizi yüzde 47, aktif varlıklarımızı yüzde 83 artırarak

ANKARA (AA) - Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 2017 yılında da ülke ekonomisi ve sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek, son beş yılda personel sayısını yüzde 56, yatak kapasitesini yüzde 47, aktif varlıklarını yüzde 83 artırarak istikrarlı büyümeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lokman Hekim Akay Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda büyüme stratejisi, kar dağıtımı, hisse geri alımı konularına değinen Sarıoğlu, 2017 yılında da ülke ekonomisi ve sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek, son beş yılda personel sayısını yüzde 56, yatak kapasitesini yüzde 47, aktif varlıklarını yüzde 83 artırarak istikrarlı büyümeyi sürdürdüklerini vurguladı.

Sarıoğlu, Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun 5 hastane, 2 tıp merkezi ve 2 bini aşkın personelle hizmet verdiğini ve geçen yıl 21 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydederek, konsolide cironun 246 milyon lira, faiz, amortisman ve vergi öncesi karın (FAVÖK) 28,4 milyon lira, net karın ise 6,3 milyon lira olduğunu anlattı.


- "İlkemiz; paylaşarak sağlıklı büyüme"

Şirketin aktiflerinin geçen yıla göre yüzde 16,4 büyüyerek 231,8 milyon liraya ulaştığını kaydeden Sarıoğlu, "Şirketimiz paylaşarak sağlıklı büyüme kararlığını devam ettirmektedir. İlkemiz; paylaşarak sağlıklı büyüme. Halka arz edildiğimiz 2011'den bugüne kadar olduğu gibi bu yılda temettü dağıtmaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde hisse başına brüt 0,10 TL temettü dağıtıyoruz." diye konuştu.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerini geri alım programının süresinin üç yıl daha uzatıldığını dile getiren Sarıoğlu, "Geri alınan güncel hisselerin şirket sermayesine oranının yüzde 7,28 olup, 2017 yılında Lokman Hekim hisseleri yüzde 58 getiri ile BIST 100, dolar ve avroya göre daha fazla getiri sağlamıştır." bilgisini verdi.

Sarıoğlu, Lokman Hekim Sağlık Grubunun Ankara'nın ve Van'ın en büyük özel sağlık hizmet sunucusu olduğunu belirterek, Ankara'daki liderliklerini pekiştirmek için Yeni Etlik hastanesi yatırımını 2019 başında tamamlayarak hastalarına hizmet sunmayı planladıklarını, takiben büyümeyle ilgili Anadolu'nun rekabetin az, büyümenin hızlı olduğu şehirlerinde satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :