Sağlık Merkezi'nde kuyruk isyanı!

Sağlık Merkezi'nde kuyruk isyanı!

Sağlık Bakanlığı Zindankale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavi olabilmek için hastalar âdeta birbiriyle yarışıyor. Birkaç gün gelip sıra alamayan hastalar, yetkilileri göreve çağırıyor.

Çetin TOFAN


 


Sağlık Bakanlığı Zindankale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaşananlar bir yarışı andırıyor. Hastalar tedavi olabilmek için birçok badire atlatmak zorunda kalıyor. Toplam 9 doktorun görev yaptığı merkezde doktor başına günlük düşen hasta sayısı 50 kişiyi buluyor. Sabah 08.00 ila 16.00 arasında hastanın muayene edildiği merkezde mesai saatleri içinde, her doktor için ayrılan kontenjanda ilk 50 kişi arasına girilebilirse muayene olma imkanı bulunabiliyor. Aksi halde, hastalar hasta kayıt ve kabul bölümünün camına asılan “Hasta sayımız dolmuştur, lütfen beklemeyin” yazısı ile karşılaşıyor.


Sabahın erken saatlerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne gelip, muayene için numara alan vatandaşlar, yaşadıkları kuyruk çilesinin sona ermesini isterlerken; “Gerekli altyapıyı sağlamadan ilimizdeki diş merkezlerini tek çatı altında toplarsanız, hastaları böyle mağdur edersiniz. Sağlık ocaklarında diş muayenesi yapılmıyor. Devlet Hastaneleri ise bizleri bu merkeze yönlendiriyor” şeklinde uygulamanın eksikliğine dikkat çektiler.


Kuyrukta saatlerce bekleyen vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Bizlere bu çileyi çektirmeye hakkınız yok! Personeliniz yetersiz olduğu için bu kadar saat beklememize rağmen muayene olamadık. Biz ne yapmalıyız? Bu çarpık uygulamadan vazgeçilmelidir.”


Mesai saatlerinin 16.00’da sona erdiği için sınırlı sayıda hastaya hizmet verebildiklerini belirten Zindankale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Hüseyin Avni Duvarcı ise, “Maalesef fiziki imkanlar ve doktor sayısı bakımından daha çok hastaya bakma imkanımız yok” dedi.