"Sağlık için balık yiyin"

"Sağlık için balık yiyin"

Konya’nın önemli balık restoranlarından Taka Karadeniz Mutfağı misafirlerine gerçek tatlar sunuyor. Taka Restoran İşletme Müdürü Mustafa Göksel Tuş, “Sağlık için balık yiyin” dedi.

Balığı yalın halde geleneksel Karadeniz kültürüne uygun şekilde yapılması da restorana gelen misafirlerine unutulmaz damak lezzeti veriyor.  Karadeniz lezzetlerini Konyalı misafirlerine doğal olarak hazırlandığını ifade eden Taka Restoran İşletme Müdürü Mustafa Göksel Tuş, “Sağlık için balık yiyin” dedi.

‘Balık kesinlikle taze olmalı’

Balık restorancılığın dikkat isteyen iş olduğunu dile getiren Tuş, “Balık mutfağı ciddi anlamda dikkat isteyen bir iş. Bu anlamda en önemli noktalardan biri balığın taze olmasıdır. Balığın bayat olması müşterilerin rahatsızlanmasına neden olabilir. Taze olmayan balığı yediği zaman ilk anda bir şey olmayabilir ama buradan çıktığı zaman yediği balıktan rahatsızlandığını anlayacaktır. Konya’da taze balığı bulmak zor ama Taka Restoran olarak Trabzon ve Samsun’dan kendi imkânlarımızla günlük getiriyoruz. Biz şoklu veya dondurulmuş balık asla kullanmıyoruz. Şoklu ürünlerde istediğimiz lezzeti alamıyoruz. Balıkları günlük getiriyoruz ve Karadeniz mutfağıyla bire bir aynı tatta sunuyoruz” dedi. 

Karadeniz’den gelen lezzet

Balığın Karadeniz mutfağına uygun şekilde hazırlandığını açıklayan Tuş, “Aşçılarımızın ve işletmecilerimizin Karadenizli olması ve balık yemeklerini doğal olarak yapmamız bizim en önemli özelliklerimiz arasında. Artık İnsanlarda doğal ürünler tüketimi bilinçleşmiş durumda. Bizde ürünlerimizi en doğal şekliyle müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Doğal olarak sunuluyor’

Balık yemeklerinin her çeşidinin restoranlarında bulunduğunu dile getiren Tuş, “Balığı en doğal ve yalın haliyle hazırlıyoruz.  Balık yemeklerinde ekstra olarak sos vermiyoruz. Burada yenilen balık sadece Karadeniz usulünde pişirerek servis yapıyoruz. Kullandığımız ürünler tamamen balıkla özdeşleşen evlerimizde kullandığımız ürünlerdir”

Yemek çeşitleri hakkında da bilgi veren Tuş, “Deniz Balık çeşitleri mezgit, barbun, hamsi, kalkan levrek yani her cins balığı müşterilerimize sunuyoruz. Yemek çeşitleri olarak Tava, ızgara, buğulama, çıtlama, kâğıtta fırında pişirerek tüm çeşitleri yapıyoruz. Balık çok çeşitli yenebiliyor. Bizde müşterilerimizin istediği şekilde yapıyoruz. Tatlı çeşitlerimiz ise tamamen doğal ve yapıldıktan sonra 1gün bekletilen Hamsi Köy Sütaç, Laz Böreği ve Fındıklı Muhallebi olan Karadeniz mutfağına özgü tatlılardır” dedi.

img_6114-001.jpg

Balık kamu spotları olmalı

 Tuş, Kamu spotlarında balığın özendirilmesi gerektiğini söylerken “Özellikle medya organlarında balığa özendirici bir reklam neredeyse yok. Balığın insanlar için ne derece önemli olduğunu bilinçlendirilmesini istiyoruz. Sağlık bakanlığının bazı çalışmaları var ama yeterli değil. İnsanlar fast - food kültürüne alıştırıldılar, buna karşın balığın tüketilmesi gerektiğini vurguluyoruz. En önemli olan çocukların balığa özendirilmesi, gelecek neslin sağlığı için balık yemeleri çok önemli” ifadelerini kullandı. Servet R. Çolak – Memleket 

img_6122.jpg

img_6134.jpg