Sağlık çalışanlarına şiddete protesto

Sağlık çalışanlarına şiddete protesto

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan doktor Furtun'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin birinci yılında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet Ankara Tabip Odası ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası yetkililerinc

ANKARA (AA) - Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, olayın birinci yılında Ankara Tabip Odası ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yetkililerince protesto edildi.

Ankara Tabip Odası ve bazı SES üyeleri Furtun'un ölümünün birinci yılı nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Mine Ünal tarafından okunan basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığı belirtilerek, Furtun'un yaşamını yitirdiği olayla ilgili hastane yönetiminin ihmali olduğu savunuldu.

Sağlık Bakanlığının aldığı önlemlere değinilen açıklamada, "Bakanlık tarafından, 113 Şiddet Bildirim Sistemi kuruldu. Hakkını vermek lazım, bildirim ve kayıt sistemi başarılı yürütülüyor. Kayıtlara göre 14 Mayıs 2012-31 Ekim 2015 tarihleri arasında 37 bin 205 şiddet bildirimi gerçekleşmiştir. Bunların 24 bin 888'i sözel, 12 bin 317'si fiziksel şiddettir." ifadeleri kullanıldı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi ve görevleri başında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını andı.

Sağlık çalışanlarına destek için protestoya katılan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de sağlık politikalarını eleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler