Sağlık Bakanlığından "nöbetlere düzenleme" haberiyle ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığından "nöbetlere düzenleme" haberiyle ilgili açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki hekim ve bir tıp fakültesi öğrencisinin intiharı üzerine yapılan toplantı ve alınan karar olmadığı belirtilerek, büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve memnuniy

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca, iki hekim ve bir tıp fakültesi öğrencisinin intiharı üzerine yapılan toplantı ve alınan bir karar olmadığı belirtilerek, büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve memnuniyetine büyük önem verildiği bildirildi.

Bakanlıktan, bugün bir gazetede "Nöbetlere düzenleme" başlığıyla yer alan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Haberde yanlış algılara neden olabilecek ifadelerin yer aldığını vurgulanan açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Öncelikle hayatını kaybeden doktorlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Söz konusu haberde, iki doktorun ve bir tıp öğrencisinin aynı gün intihar etmesi üzerine Bakanlığımız yetkililerinin bir sendikanın yöneticileri ile toplanarak nöbetler konusunda bazı kararlar aldığı yönünde ifadeler yer almıştır. Bakanlığımız, paydaşlarımız olan ilgili sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ile belli aralıklarla değerlendirme ve istişare toplantıları yapmakta ve bu toplantılarda sorunlar masaya yatırılmaktadır. Bahsi geçen toplantı da altı ayda bir yapılan rutin bir toplantıdır.

Bahse konu intiharlar üzerine yapılmış bir toplantı ve alınmış bir karar olmamakla birlikte, Bakanlığımız, büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve memnuniyetlerine büyük önem vermektedir."

Bakanlığın hedefinin, sağlık hizmeti verenlerin ve alanların aynı anda memnuniyeti olduğu ifade edilen açıklamada, çalışmaların bu yönde devam ettiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :