Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Birinci:

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Birinci:

"Dijitalleşen dünya ve iş yaşamı hem insan hayatı hem de sağlıkçılar açısından yeni fırsatları ortaya çıkardı. Artık hastaların teşhis ve tedavi süreçlerine katıldığı, sürdürülebilir sağlık politikalarının dijital veriler kapsamında ele alındığı bir hizme

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, dijitalleşen dünya ve iş yaşamının hem insan hayatı hem de sağlıkçılar açısından yeni fırsatları ortaya çıkardığını belirterek, "Artık hastaların teşhis ve tedavi süreçlerine katıldığı, sürdürülebilir sağlık politikalarının dijital veriler kapsamında ele alındığı bir hizmet sürecinden bahsediyoruz." dedi.

HIMSS Türkiye 2016 Konferans ve Fuarı etkinlikleri kapsamında Dr. Birinci'nin moderatörlüğünü, yaptığı "Şehir Hastanelerinde Bilişim Çözümleri" konulu oturum gerçekleştirildi.

Dr. Birinci, dijital hastane kavramının sağlık sektörünün tüm dinamiklerini pozitif anlamda etkileyecek bir güce sahip olduğunu, Sağlık Bakanlığı olarak bilişim teknolojileriyle tüm üretim ve hizmet sektörlerini bir araya getirmeyi hedefleyen 4. endüstri devrimine kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

"Zaman ve mekan kavramları artık yerini, istediğiniz yer ve zamanda sürece dahil olabileceğiniz teknolojilere bıraktı." diyen Birinci, dijitalleşen dünya ve iş yaşamının hem insan hayatı hem de sağlıkçılar açısından yeni fırsatlar yarattığını anlattı.

Birinci, şöyle konuştu:

"Artık hastaların teşhis ve tedavi süreçlerine katıldığı, sürdürülebilir sağlık politikalarının dijital veriler kapsamında ele alındığı bir hizmet sürecinden bahsediyoruz. Bu bağlamda dijitalleşme, teknolojik araçların sağlık sektörüyle entegrasyonu, mobil sağlık araçlarının etkin kullanımı, büyük veri uygulamalarıyla teşhis ve tedavi süreçlerinin yönetimi gibi uygulamalar, sağlık profesyonelleriyle hastanelerin ilaç gibi, iğne gibi vazgeçilmez unsuru haline geldi. HIMSS Türkiye 2016’da Sağlık Bakanlığı olarak geldiğimiz noktayı katılımcılarla paylaşacağız. Gelecek yıllara ilişkin gerçekleştireceğimiz çalışmalara ilişkin istişareler yapacağız. Türkiye küresel ölçekte sağlıkta dijitalleşme konusunda örnek uygulamalar geliştiriyor.''

Dr. Birinci, Sağlık Bakanlığının özellikle 10 yıldır gerçekleştirdiği değişim programı kapsamında toplumun her kesiminin, sağlık hizmetlerine erişimini maksimum seviyeye yükselttiğine dikkati çekerek, bu anlamda önemli bir başarıya imza attıklarını kaydetti.

HIMSS Başkanı H. Stephen Lieber ise Türkiye’nin kısa sürede 17 hastanesini "HIMSS EMRAM 6" seviyesine çıkartarak, Avrupa’nın öncü ülkelerinden biri haline geldiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :