Sağlık Bakanı Akdağ Arnavutluk'ta

Sağlık Bakanı Akdağ Arnavutluk'ta

Arnavut mevkidaşı Beqaj ile birlikte Elbasan şehrini ziyaret eden Bakan Akdağ, Belediye Başkanı Sejdini ile görüştü, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu- Akdağ:- "Biz Arnavutluk'u kendimize çok yakın görüyoruz. Derin tarihi bağlarımız ve gelişmiş dos

ELBASAN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavutluk'taki temaslarının ikinci gününde, ülkenin orta kesimindeki Elbasan şehrini ziyaret etti.

Elbasan Belediye Başkanı Qazim Sejdini ile görüşen Akdağ, daha sonra kentteki Şehir Hastanesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) restore edilen tarihi Nazarash Camisi'ne ziyarette bulundu.

Arnavutluk Sağlık Bakanı İlir Beqaj'ın da eşlik ettiği ziyarette Akdağ, Elbasan'daki sağlık sistemi hakkında Belediye Başkanı Sejdini'den bilgi aldı.

Elbasan Belediyesindeki görüşmenin ardından açıklama yapan Akdağ, gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, "Biz Arnavutluk'u kendimize çok yakın görüyoruz. Derin tarihi bağlarımız ve gelişmiş dostluğumuz var. Mevkidaşımla birlikte sağlık sistemine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretin amacı buydu. Elbasan'ın sağlık sisteminin gelişmesi için hazırız" diye konuştu.

Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqaj, Akdağ ile Elbasan'daki hastanenin ihtiyaçları hakkında da konuştuklarını aktararak, "Türkiye'nin modern ekipman ve sağlık hizmeti ile sağlayabileceği yardımı da konuştuk. Doktorların Türkiye'de eğitim almasını sağlamak ve belli bir süreliğine bu hastanede çalışacak Türk doktorların kabul edilmesi gibi insan kaynakları alanında yapılabilecek 2-3 yıllık bir desteği de görüştük." dedi.

Belediye Başkanı Sejdini de Bakan Akdağ'ın ziyaretinin dostluk ziyaretinden öte, destek ziyareti olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımız aracılığıyla Elbasan halkının ihtiyaç duyduğu hizmetlerin desteklenecek olmasından memnuniyet duyuyorum." sözlerine yer verdi.

Osmanlı döneminde yaptırılan ve restorasyonunu TİKA tarafından gerçekleştirilen Nazarash Camisi'nde cuma namazını kılan Akdağ, namazın ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Akdağ, Elbasan Şehir Hastanesini ziyaret ederek, hastanenin durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler