Sağlık Bakanı Akdağ, Arnavutluk'ta

Sağlık Bakanı Akdağ, Arnavutluk'ta

Akdağ, Tiran'da düzenlenen 24. Arnavutluk Cerrahi Konferansı'na katıldı

TİRAN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temaslarının ikinci gününde, Arnavut mevkidaşı İlir Beqaj ile birlikte 24. Arnavutluk Cerrahi Konferansı'na katıldı.

Konferansta konuşan sağlık bakanları Arnavutluk ve Türkiye'de sağlık sektöründe yaşanan dönüşüm süreçleri ve cerrahi servislerinin insan sağlığı üzerindeki rolü hakkında değerlendirmede bulundu.

Akdağ, cerrahi hizmetinin tıpta çok önemli bir konu olduğuna işaret ederek, "Bu konferans gerekli ve yararlı bir toplantıdır. Cerrahi, tıp alanında çok önemli olduğu gibi insan sağlığı ve yaşam kalitesi açısından da oldukça önemlidir." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki "mükemmel" ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdağ, Türkiye'deki Arnavut kökenli vatandaşları da iki devlet arasındaki ilişkiler için bir varlık olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Akdağ ayrıca, Türkiye'deki sağlık sektöründeki dönüşümler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Ülkesindeki sağlık sektöründe yapılan reform çalışmaları hakkında bilgi veren Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqaj da bu reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün Arnavut cerrahisinin modern ekipmanlara sahip olduğunu vurguladı.

Beqaj, ülkesindeki mevcut kapasitesinin yeterli olduğunu belirterek, yapılması gerekenin cerrahi hizmetin daha iyi koordine edilmesi ve sistemleştirilmesi olduğunu ve bu konuda mevkidaşı Akdağ'ın da desteğini aldığını sözlerine ekledi.

Akdağ, Arnavutluk'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında bugün ayrıca ülkenin orta kesimindeki Elbasan kentini ziyaret ederek, buradaki sağlık kurumları ve yerel yöneticilerle bir araya gelecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler