Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ:

"(Giresun'da askeri helikopterin düşmesi) Çok değerli bir komutanımız kendi silah arkadaşlarını Giresun'un en uzak bir karakolunda arkadaşları ve aileleriyle beraber gönüllerini onlarla birleştirmek üzere bayramın birinci günü helikopterle karakolumuzu zi

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün Giresun'da askeri helikopterin düşmesiyle ilgili, "Çok değerli bir komutanımız kendi silah arkadaşlarını Giresun'un en uzak bir karakolunda arkadaşları ve aileleriyle beraber gönüllerini onlarla birleştirmek üzere bayramın birinci günü helikopterle karakolumuzu ziyarete gittiler ve maalesef bir kaza geçirdiler. Böyle bir güzelliği yaşatmak isterken hayatlarını kaybettiler, yaralandılar." dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Çeçenistan Parkı'nda partililer arasında bayramlaşma töreni düzenlendi.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, partililerin bayramını kutlayarak, Erzurum'da Ramazan Bayramı vesilesiyle bir araya gelerek gönülleri birleştirdiklerini söyledi.

Dün yaşanan helikopter kazasından dolayı biraz buruk bir gün yaşandığını belirten Akdağ, "Komutanlarımız, askerlerimiz, onların aileleri elim bir helikopter kazası geçirdiler." dedi.

Akdağ, meselenin arkasında ne olduğunu görmenin bu hadiselerde çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok değerli bir komutanımız, kendi silah arkadaşlarını Giresun'un en uzak bir karakolunda ziyaret etmek üzere arkadaşları ve aileleriyle beraber gönüllerini onlarla birleştirmek üzere bayramın ilk günü helikopterle karakolumuzu ziyarete gittiler ve maalesef bir kaza geçirdiler. Şehit olanlar ve yaralı olanlar var. Cenab-ı Hak şehit olanların mekanını cennet kılsın, yaralılarımıza da en kısa sürede şifalar ihsan eylesin. Böyle bir güzelliği yaşatmak isterken hayatlarını kaybettiler, yaralandılar. Aslında buna benzer meselelerin hepsinde öylesine arka planlar var ki kısa bir süre önce geçirdiğimiz, karşı karşıya kaldığımız İstanbul'daki terör saldırısında da ondan öncekilerde de aynı. Sağlık Bakanı olmam hasebiyle genellikle bu meselelerin vuku bulduğu mahallere giderek, ziyaretlerde bulunuyorum. Hem sağlık açısından oradaki durumu, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı tespit etmek hem de ailelerle birlikte olmak için gidiyorum. Bütün bu hadiselerde tek tek insanlara baktığınız zaman meselenin arkasında öylesine trajediler ve dramlar görüyorsunuz ki dışarıdan bakıldığı zaman hayatını kaybedenler var, yaralı olanlar var ama işin biraz içine biraz nüfuz ettiğinizde gerçekten yüreğinizi burkan ve kanatan arka plan hadiseler ve ailelerle onların birbirleriyle münasebetleriyle karşılaşıyorsunuz."

Türkiye'nin her türlü fitneye karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Akdağ, "İnşallah Cenab-ı Hak bizi bu ahlaksız, şerefsiz, zalim terör belasından da kurtarsın. Medine-i Münevvere'de Efendimiz, peygamberimiz, Hazreti Muhammed'in huzurunda bile bomba patlatabilecek kadar insanlığından çıkmış olanlardan korkulur ama insanlıktan çıktıkları için korkulur ama biz onlardan hiç korkmuyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti de İslam alemi de bunlarla baş edecek güçtedir." diye konuştu.

- "Türkiye'de milletçe bir aradayız, omuz omuzayız"

Ramazanın Erzurum'da her zaman farklı yaşandığını belirten Akdağ, bundan sonra da bu farklılıkları hep birlikte yaşamaya devam edeceklerini ümit ettiğini ve inandığı ifade etti.

Akdağ, ramazanın insanların kardeş olduklarını en derinden hissettiren ramazan ayının ardından dargınların barıştığı bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizi birbirimize yakınlaştıran, bizim birbirimizle kardeş olduğumuzu en derinden bir kere daha hissettiren bu mübarek aydan sonra da tabii ki o ayın sürur günleri olan bayram günlerine ulaşıyoruz. bu bayram günleri de bizim için dargınların birbirleri ile barıştığı aile içi münasebetlerin düzeldiği ve kuvvetlendiği, komşuluk ilişkilerinin çok daha sıkı hale geldiği, birbirimizle dayanışma içinde olduğumuz günler. Allah'a şükürler olsun ki biz böyle bir toplumuz. Türkiye'de milletçe bir aradayız, omuz omuzayız, her ne kadar bu birlikten memnun olmayanlar ve zayıflatmak isteyenler varsa da işte gelsinler, Erzurum'da görsünler. Elhamdülillah onların bütün oyunlarına rağmen dimdik ayaktayız, biriz, beraberiz. Bundan sonra da güçlü bir şekilde böyle olmaya devam edeceğiz."

Bayramlaşma törenine, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti MKYK üyesi Fazile Dağcı Çığlık, il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler