Sadakataşı'ndan Bolu'da ramazan yardımı

Sadakataşı'ndan Bolu'da ramazan yardımı

Sadakataşı Derneği tarafından Bolu'da aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 500 aileye kumanya verildi, 100 çocuğa bayramlık alındı- Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal:- "Suriyeli kardeşlerimizin yaşamış oldukları bu acı ve kötü günleri en iyi ş

BOLU (AA) - Sadakataşı Derneği tarafından Bolu'da 500 aileye kumanya verildi, 100 çocuğa bayramlık alındı.

Ramazan ayı yardımları kapsamında Sadakataşı Derneği tarafından Bolu'da Türk ve Suriyeli ailelere yardım yapıldı. Ekipler tarafından getirilen 500 koli kumanya Tabaklar Mahalles'inde bulunan bir araç park alanında ihtiyaç sahibi Türk, Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen misafir vatandaşlara dağıtıldı.

İhtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyaları Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ve dernek üyeleri tarafından verildi.

Yardım kampanyası hakkında basın mensuplarına bilgi veren Özdal, "Derneğimiz bu yıl Türkiye içerisinde 20 ayrı şehirde 5 bin ayrı kumanya dağıtımını gerçekleştirecek. Çeşitli iftar organizasyonlarımız olacak. İhtiyaç sahibi yetim çocuklarımıza inşallah bayramlık hediyelerini de dağıtmış olacağız." dedi.

Bugün Bolu'da Türk ve Suriyeli mülteci ailelere kumanyalarını verdiklerini anlatan Özdal, "Gün içerisinde çocuklarımızla birlikte bayram alışverişi yapacağız mağazalardan. Kendi gönüllerince beğendikleri elbiseleri, bizzat mağazaya giderek onlarla birlikte alacağız. Akşam da bir iftar organizasyonu ile bugünkü programımızı tamamlamış olacağız. İftara hem Türkiyeli hem de Suriyeli kardeşlerimiz iştirak edecek." şeklinde konuştu.

- "Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmaya gayret ediyoruz"

Özdal, Suriyelilerin Türkiye'de misafir olarak bulunduğunu ve sekiz yıldan beri Türkiye'de yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.

Bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan Türkiye'yi Suriyelileri bir hami olarak, bir korunak, bir sığınak olarak gördüğünü söyleyen Özdal, "Suriyeli kardeşlerimizin yaşamış oldukları bu acı ve kötü günleri en iyi şekilde atlatabilmeleri, en zararsız bir şekilde bu günleri geçirebilmeleri ümidiyle biz onları misafir ediyoruz. Onlara sahip çıkmaya gayret ediyoruz." dedi.

Yabancı düşmanlığı diye bir kavramın olduğunu belirten Özdal, "Yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, bu insanların hukukunu, kardeşliğini, sevgi ve dayanışma içerisinde bulunan iki milleti birbirine düşürecek, onların huzurunu bozacak her türlü yaklaşımın açıklamanın biz karşısında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özdal, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Bolu Belediyesi tarafından Suriyelilere yapılan yardımların kesilmesiyle ilgili talimatını anımsatarak, bunu amaçlı bir açıklama olarak gördüklerini söyledi.

Özcan'ın bu talimatından sonra Bolu'da gerekli araştırmaların yapıldığını belirten Özdal, "Burada bu gelişmeler yaşandıktan sonra Sayın Valimiz ve buradaki diğer ilgililerle yapmış olduğumuz görüşmeler ve istişareler sonucunda Bolu'da Suriyeli kardeşlerimizle ilgili en ufak bir güvenlik sorunu olmadığı görüldü. Suriyeli kardeşlerimiz neredeyse sıfır sorunla Bolu halkı ile birlikte hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Diğer taraftan Suriyelilerle ilgili oluşturulmak istenen başka bir algı ortaya çıktı. Burada sanki Türk vatandaşlarımızın hakkı olan birtakım imkanların Suriyeli kardeşlerimiz tarafından gasbedildiği, alındığı, onlara karşılıksız ve bedelsiz bir şekilde verildiğiyle ilgili yanlış ve tamamen gerçek dışı bir algı oluşturulmaya çalışıldı." ifadelerini kullandı.

Sadakataşı Derneği tarafından yapılan yardımlardan alan Irak uyruklu Talih Şerif ise bugün yapılan yardımların çok güzel olduğunu belirterek, "Çok güzel bir çalışma, buradaki mülteciler arasında fakir var, yetim var. Allah razı olsun. Buradakilerin hepsinin ihtiyacı var. Hepsi ya fakir ya yetim ya da sakat. Hepsine lazım." diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :