Sadakataşı Derneği'nden Arakanlılara ramazan yardımı

Sadakataşı Derneği'nden Arakanlılara ramazan yardımı

Dernek tarafından Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği'nce, ramazan ayının gelmesiyle Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda kumanya dağıtımları, iftar organizasyonları yapıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ağustos ayında başlayan olaylarda Myanmar ordusu ve Budistlerin saldırıları sonrasında binlerce Arakanlı hayatını kaybederken, yaklaşık 800 bin kişi de komşu ülke Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldı.

Myanmar'da yaşanan katliamdan kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar, mülteci kamplarında kötü şartlar altında ve derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürürken, Moynaguna kampında 135 konuttan oluşan Sadakataşı Köyü'nün yapımı tamamlanarak ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Ülkelerini terk edip mülteci kamplarında ve boş arazilerde sağlıksız, hijyenik olmayan koşullarda yaşamlarını sürdüren Arakanlı mülteci aileler, çift kat branda, etrafı örme bambu kaplama, güneş enerjisiyle elektrik verilen, yemek pişirmek için özel ocak bulunan evlere yerleştirildi.

Dernek, Bangladeş'te yaşanan eğitim sıkıntısının çözümü için açılışını yaptığı Haticetül Kübra Okulu ile bölgedeki dördüncü okulunu faaliyete soktu. Ayrıca İkra ve Hz. Mus'ab bin Umeyr okullarının temeli de atıldı.

Dernek tarafından ayrıca, ramazan yardımları kapsamında 1700 aileye sıvı yağ, pirinç, tuz, şeker, et ve tavuk konserveden oluşan kumanya dağıtıldı, 3 bin kişiye iftar verildi.

- "Barınmak için hijyenik ortam yok"

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Dursun Tunç, bölgede insanlık dışı bir durum olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bölge halkı gıda temini ve temiz su bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Kamplarda yaşayanların büyük kısmı genç yaşta ve okul imkanları çok kısıtlı. Bu eğitim sorunu yaşanmasına neden oluyor. Barınmak için hijyenik ortamlara sahip değiller ve tüm bu durumlar birleşince salgın hastalıklar insanları tehdit eder vaziyette oluyor. Olayların başladığı günden itibaren bölgede acil yardım çalışmalarına ara vermeden devam eden Sadakataşı Derneği, sıcak yemek dağıtımları, kurban kesim ve dağıtımları, 379 su kuyusu açılışı, ev, banyo, tuvalet yapımları, hijyen paketi, mutfak ve yaşam malzemesi dağıtımı, on binlerce aileye gıda kolisi dağıtımı ve nakdi yardımlar gerçekleştirerek bölge halkının yanında yer aldı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :