Sadakataşı Derneği 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine bayram yaşattı

Sadakataşı Derneği 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine bayram yaşattı

Sadakataşı Derneği Türkiye dahil 30 ülkede 10 bin hisse kurban keserek 350 bin ihtiyaç sahibine et dağıttı

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Sadakataşı Derneği, Kurban Bayramı'nda 30 ülkede 10 bin hisse kurban keserek dağıttığı etlerle 300 bin ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdü.

Sadakataşı Derneği "Kurban Yaşatır" sloganıyla Türkiye dahil 30 ülkede muhtaç insanlara bayram sevinci yaşattı. Asya, Afrika, Orta Doğu ve Kafkaslar'da yüzlerce gönüllüsü ve partner kuruluşların desteğiyle kurban faaliyeti yürüten dernek, vekalet aldığı kurbanlıkların kesimini tamamladı. Dernek Türkiye'nin yanı sıra Abazya, Arnavutluk, Afganistan, Bangladeş, Benin, Bulgaristan, Burkina Faso, Bosna Hersek, Çad, Etiyopya, Filistin (Gazze/Kudüs) Filipinler (Moro), Irak, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Lübnan, Moğolistan, Myanmar, Nijer, Nepal, Sudan, Suriye, Somali, Sri Lanka, Yemen, Tanzanya, Uganda ve Vietnam'da kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden derneğin yardım gönüllüleri, bölge halklarına ve çocuklara etin yanı sıra çeşitli hediyeler dağıttı. Dernek, Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplardaki kurban faaliyetlerini Uluslararası Mülteci Hakları Derneği iş birliğinde gerçekleştirdi.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine, 30 ülkede İslami usullere uygun kesilen 10 bin hisseyi 350 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu bayramda önceliği mülteci kampları ve savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk yaşayan bölgelere verdiklerini söyledi.

Derneğin 9. kurban organizasyonunu gerçekleştirdiğine vurgu yapan Özdal, Arakanlı Müslümanlara yönelik kurban yardım çalışmasının Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile ortak sorumluluk anlayışıyla yürütüldüğünü kaydetti.

- "Dolar dışındaki alternatif ödeme yöntemlerini kullanacağız"

Özdal, yurt dışında kurbanlıkların dövizle alındığını, kurdaki dalgalanmaya rağmen alınan tedbirler doğrultusunda hisse fiyatlarında artışa gitmediklerini ifade etti.

Bazı ülkelerde ödemelerin yerel para birimleri ya da dolara alternatif şekillerde ödendiğine dikkati çeken Özdal, şunları kaydetti:

"Hayırsever milletimiz ve kadirşinas halkımızın destekleri ile Türkiye'nin zor günlerinde dualarıyla ellerindeki bütün imkanları seferber ederek, ülkemizin var olma mücadelesinde bizlerin yanında olan mazlum Afrika'dan Filistinli kardeşlerimize, Suriye'deki mültecilerden Balkanlar'a kadar dünyanın dört bir tarafında gönül köprüleri kurarak ve ikili ilişkilerimizi geliştirerek dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeşlerimize bayramı yaşatmaya çalıştık. Bazı ülkelerde kurbanlıklar dolarla alındığı için kardeşlerimizle bayramlaşmamız engellenmeye çalışıldı ancak aldığımız tedbirler sayesinde bazı ülkelerde ödemeleri yerel para birimleri ya da dolar dışındaki ödeme seçenekleriyle gerçekleştirdik. Bundan sonra dolar dışındaki alternatif ödeme yöntemlerini kullanacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :