Sabah sporuna çıktı, köpeklerin saldırısına uğradı

Sabah sporuna çıktı, köpeklerin saldırısına uğradı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde sabah sporu için yürüyüşe çıkan Sevda Mazman, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Yaralanan Mazman, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi'nde yaşayan 50 yaşındaki Sevda Mazman, her gün yaptığı sabah yürüyüşü sırasında saldırıya uğradı. Olay, Karaağaç Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde yürüyüşe çıkan Mazman, altı köpeğin aniden saldırmasıyla dehşet anlar yaşadı.

Mazman, saldırı sonucu ayağından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla köpeklerin elinden kurtulan kadın, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavi sonrasında taburcu edilen Mazman, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Sabah sporuna çıktı, köpeklerin saldırısına uğradı

"Köpekler Beni Parçalamaya Başladılar"

Sevda Mazman, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: "Her gün sabahları yürüyüşe gidiyorum. Nardüzü'nden Karaağaç'a doğru sahilde yürümek istiyorum. Bugün çok erken kalktım, genelde 7-7:30 arası yürüyordum ama bugün çok erken geldim. Yaklaşık saat 6 civarında buralardaydım, yolun yarısına geldiğimde tarladan 6 köpek fırladı. Arkamdan da köpekler saldırıya geçti. O anda can havliyle onlara vururken yere düştüm. Köpekler beni parçalamaya başladılar, ayağım bayağı zedelendi. Çok korktum, nasıl kurtulduğumu bilmiyorum. Küçük bir çocuk ya da yaşlı bir kadın olsaydı, ölümle sonuçlanabilirdi."

Mazman, olaydan sonra tetanoz aşısı yapıldığını ve tedavi gördüğünü belirtti. "Tetanoz iğneleri vuruldum, bayağı bir pençe izleri vardı. Bacağım şişti, iltihap kurutucu verildi, gereken tedavi yapıldı" dedi.

"Sürekli Köpekler Vardı Ama Saldırmıyorlardı"

Mazman, bu tür saldırıların ilk kez yaşandığını ve daha önce köpeklerin saldırgan olmadığını vurguladı. "Her zaman geçtiğim bir yoldu, gayet temizdi. Ancak köpekler çok fazla çoğalmış, yürüyemiyoruz. Arkadaşlarım hep uyarıyordu ama bu kadarını tahmin edemezdim" şeklinde konuştu.

İlçe Halkı Tedirgin

Olay sonrası, Arsuz ilçesinde yaşayan vatandaşlar da tedirgin. Başıboş köpeklerin sayısının artmasıyla benzer olayların yaşanmasından endişe eden halk, yetkililerden çözüm bekliyor. Mazman'ın yaşadığı olay, başıboş hayvanların kontrol altına alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.