Saadet Partisi’nden Konya’da Adalet Sofrası
Saadet Partisi’nin Konya’daki Geleneksel İftar Programı’na Genel Başkan Mahmut Arıkan da katıldı. Programda birlik, kardeşlik ve “adalet sofraları” vurgusu öne çıktı.
Konya’da bir düğün salonunda düzenlenen Geleneksel Konya İftar Programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, parti üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. “İnsanlık için çalışan adam Necmettin Erbakan” temasıyla düzenlenen programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
“Adalet Sofraları Türkiye’nin Dört Bir Yanında”
Genel Başkan Mahmut Arıkan, konuşmasında Saadet Partisi’nin Türkiye genelinde kurduğu “adalet sofraları”na dikkat çekti.
Arıkan, “İyilikleri çoğaltmak, kardeşlikleri büyütmek istiyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin dört bir yanında adalet sofraları kurduk. Bu sofralar tüm milletimize açık. Bu sofralarda samimiyet, muhabbet ve bereket var” ifadelerini kullandı.
Konya’daki programın da bu anlayışın bir parçası olduğunu belirten Arıkan, sofralardaki bereketin temelinde helal lokma ve alın teri bulunduğunu söyledi.
“Adalet Sofrada Başlar”
Konuşmasında bazı kesimlerin bu organizasyonları farklı yorumladığını da dile getiren Arıkan, “Bu sofralardan rahatsız olanlar oldu. Aslında rahatsızlık kurulan sofradan değil, temsil ettiği değerlerdendir” dedi.
Saadet Partisi’nin iftar organizasyonlarını yalnızca bir yemek programı olarak görmediğini ifade eden Arıkan, “Biz bu sofralarda sadece iftar yapmıyoruz. Yıllardır özlemi çekilen toplumsal barışı ve gerçek kardeşliği mayalamaya çalışıyoruz. Çünkü bizim için adalet, adliye koridorlarından ve mahkeme salonlarından önce sofrada başlar” şeklinde konuştu.
Program, yapılan konuşmaların ardından iftar yemeği ile sona erdi.

Kaynak:
