Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde 3. bölge RES'in oldu

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde 3. bölge RES'in oldu

İhalede Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/centle en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı

 Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/centle en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hakkı Özata'nın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, üçüncü bölge olan Aksaray-Kırşehir-Nevşehir için teklif dosyaları açıldı. Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için teklif veren 16 firmanın dosyaları incelendi.

Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/cent ile en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulundu. Şirketin bu bölgede kuracağı santralin adı Opal RES olacak.

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde bugün dört ayrı bölgede toplamda 320 megavatlık kapasite tahsisi gerçekleştiriliyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :