Rutte, Türkiye-AB Zirvesi’nden umutlu

Rutte, Türkiye-AB Zirvesi’nden umutlu

Hollanda Başbakanı Rutte:- "Herkes çok çalışıyor, aşılması zor konular var"

LAHEY (AA) - Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında sığınmacı kriziyle ilgili yapılacak zirvede ortak bir anlaşmaya varılması konusunda umutlu olduğunu belirterek, "Herkes çok çalışıyor, aşılması zor konular var" dedi.

Haftalık basın toplantısında mülteci krizine yönelik değerlendirmede bulunan Rutte, Türkiye ile öngörülen planın yeterli desteği alması halinde sığınmacıların Avrupa’ya geçiş için kullandığı Balkan güzergahının sona ereceğini belirtti.

Türkiye’nin AB’ye şantaj yaptığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Rutte, "Herkes çok çalışıyor, aşılması zor konular var. AB kendisine şantaj yapılmasına izin vermez. Ama Türkiye ile ortak çalışmayız diyemezsiniz. O zaman sığınmacıların gelmesine izin vermiş oluruz, insanların ölmesini kabul etmiş oluruz" diye konuştu.

Rutte, Türkiye’nin şu anda yaklaşık 2,7 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını anımsatarak, sığınmacı krizinin çözümü için ilgili ülkelerle iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :