Rusya'nın Ukrayna işgali Paris İklim Anlaşması'nı rafa mı kaldırıyor?

Rusya'nın Ukrayna işgali Paris İklim Anlaşması'nı rafa mı kaldırıyor?

Almanya, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rus gazına olan bağımlılığı azaltmak için temel enerji politikalarından bir “u” dönüşü sinyali verdi. Bu kararla birlikte kömürün, hatta nükleer santralların ömürleri uzatılabilir.

Reuters’ın haberine göre, Avrupa’nın en büyük ekonomisi, Batılı ulusların Rus gazına bağımlılığını azaltması için baskı altında. Ancak bu baskı, kömürle çalışan tüm santralların 2030’a kadar ve nükleer santralların 2022 sonuna kadar kapatılması kararlarını yeniden tartışmaya açtı.

Şansölye Olaf Scholz, pazar günü yaptığı konuşmada artan enerji talebinin karşılanabilmesi ve Almanya’nın enerji ihtiyacının yarısını oluşturan Rus gazından uzaklaşabilmesi için radikal bir yol belirledi.

Milletvekillerine özel bir Federal Meclis oturumda konuşan Scholz, Ukrayna krizine dikkat çekerek, “Son birkaç gündür yaşanan olaylar bize sorumlu ve ileriye dönük enerji politikalarının yalnızca ekonomimiz ve çevremiz için değil, güvenliğimiz için de belirleyici olduğunu gösterdi. Enerji tedarikçilerimize bağımlılığımızı azaltmak için yolumuzu değiştirmeliyiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.