Rusya'nın BMGK tasarısını veto etmesi

Rusya'nın BMGK tasarısını veto etmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:- "Rusya'nın BM Güvenlik Konseyine Fransa'nın sunduğu tasarıya yönelik vetosu Halep'te bombardımanların durmasını ve ateşkes ilan edilmesini engelledi"- "Türkiye’yle Suriye konusunda bir müzakere yapılabilir. Çünkü sığınmacıl

STRAZBURG (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan Suriye tasarısını veto etmesinin bölgede ateşkes ilan edilmesini engellediğini savundu.

Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisinin Strazburg'da düzenlenen sonbahar oturumunda konuşan Hollande, Fransa'nın Rusya'yla Suriye konusunda tam bir görüş ayrılığı içinde olduğunu belirterek, "Rusya'nın BM Güvenlik Konseyine Fransa'nın sunduğu tasarıya yönelik vetosu Halep'te bombardımanların durmasını ve ateşkes ilan edilmesini engelledi. Olayların asıl kurbanı bombalar altında hayatını kaybeden sivil halk oldu. O yüzden bu konuda Rusya’yla diyaloğa geçmek gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Suriye konusunda Türkiye'yle de diyaloğa geçmenin önemli olduğuna işaret eden Hollande, "Türkiye’yle Suriye konusunda bir müzakere yapılabilir. Çünkü sığınmacılar konusunda en çok gayreti Türkiye gösterdi. Çünkü Türkiye Suriye’de çözümün sağlanması konusunda taraf ülkelerden biridir. Türkiye, 15 Temmuz gecesi bir darbe ile karşı karşıya geldi. Ülkede olağanüstü ilan edilmesine karşın hukuk devletinin gereği yerine getirilmelidir." diye konuştu.

Fransa'nın Calais kentindeki sığınmacı sorununa da değinen Hollande, şehirdeki 7 bin kişilik kampta mültecilerin kötü koşullarda yaşadıklarını belirterek, "Kötü koşullardan dolayı hükümet olarak bu kampı dağıtma kararı aldık. Bu insani yardım operasyonuyla sığınmacılar barınma merkezlerinde karşılanacak." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :