Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov Mısır'da

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov Mısır'da

Mısır Başbakanı İsmail, Manturov ile bir araya geldi

KAHİRE (AA) - Mısır Başbakanı Şerif İsmail, ülkesini ziyaret eden Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ile görüştü.

Mısır Hükümet Sözcüsü Husam el-Kabiş tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsmail'in, başkent Kahire'de, Manturov ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, iki ülke arasındaki iş birliği alanlarını görüştüğü bildirildi.

Görüşmede, iki ülke arasında ekonomi alanında çeşitli anlaşma ve protokoller imzalandığı belirtilen açıklamada, bunların, ülkede Rus sanayi bölgesi inşasına başlanması ile Rus Sukhoi şirketi tarafından Mısır'a 4 sivil uçak gönderilmesini öngördüğü kaydedildi.

Mısır'ın, Rus şirketlerinden, özellikle Akdeniz, Nil Deltası ve Batı Sahra'da petrol ile gaz arama alanlarındaki yatırımlarını artırmasını beklediğine işaret edilen açıklamada, Rusya hükümetinden de ülkedeki Rus sanayi bölgesi projeleri için imtiyazlı finansman sağlamasının istendiği belirtildi.

Süveyş Kanalı Ekonomik Kalkınma Bölgesi Genel İdaresi Başkanı Ahmed Derviş, önceki gün yaptığı açıklamada, Port Said kentinin doğusunda bir Rus sanayi bölgesi kurulması için Rusya'ya 2 milyon metrekarelik alan tahsis edilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :