Rüşvet iddiası davasında 3. hafta: Savunmalar alınıyor

Rüşvet iddiası davasında 3. hafta: Savunmalar alınıyor

Belediye başkanlarına rüşvet verildiği iddiasıyla 200 sanığın yargılandığı davada 3’üncü haftaya girildi. Silivri’de görülen duruşmada, Bilginay Temizlik’in eski proje müdürü tutuksuz sanık Savaş Çetinkaya savunma yaptı.

Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında açılan davanın 3’üncü haftasında yargılama sürüyor. Duruşma, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü’nde görülüyor.

200 sanık ilk kez 27 Ocak’ta hakim karşısına çıktı

İddianameye göre, belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edildiği iddia ediliyor. Bu kapsamda aralarında Beşiktaş, Avcılar, Seyhan ve Ceyhan belediye başkanlarının da bulunduğu 200 sanık, 27 Ocak Salı günü ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor

Yargılamada bugün tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Çok sayıda partili de duruşmayı izledi. Davanın bugünkü oturumunda, Bilginay Temizlik firmasının eski proje müdürü tutuksuz sanık Savaş Çetinkaya savunma yaptı.

Zeydan Karalar duruşma öncesi görüntülendi

Geçtiğimiz hafta tahliye edilen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuksuz sanık Zeydan Karalar, duruşma başlamadan önce duruşma salonu önünde görüntülendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.