Rüşvet Çemberi Daralıyor mu? Özkan Yalım’dan Sürpriz İtiraf Talebi!

Rüşvet Çemberi Daralıyor mu? Özkan Yalım’dan Sürpriz İtiraf Talebi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında sıcak bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uşak Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına yönelik düğmeye 27 Mart tarihinde basmıştı. Büyük yankı uyandıran operasyonun ilk dalgasında, dönemin belediye başkanı Özkan Yalım gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Yalım hakkında hazırlanan dosya, yeni itiraflarla genişlemeye devam ediyor.

Etkin Pişmanlık Yasasından Yararlandı

Tutukluluk süreci devam ederken yargılamanın seyrini değiştirecek bir hamle yapan Özkan Yalım, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek savcılığa başvurmuştu. Daha önce bu kapsamda kapsamlı bir ifade veren eski başkanın, bugün sabah saatlerinde sürpriz bir taleple ek ifade vermek istediği öğrenildi.

Çağlayan Adliyesi’nde Hareketli Dakikalar

Yalım’ın talebinin savcılıkça kabul edilmesinin ardından, tutuklu bulunduğu cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılarak İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne getirildiği bilgisine ulaşıldı. Soruşturmanın derinleşmesine neden olması beklenen bu ek ifadede, belediyedeki rüşvet ağı ve suç ortaklarına dair yeni isimlerin zikredilip edilmeyeceği kamuoyunda büyük merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.