Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen ve operasyonla etkisiz hale getirilen Altıntaş'ın Keçiören ilçesi Kalaba Mahallesi'nde oturduğu binadaki vatandaşlar ve mahalle muhtarı, suikastçıyı ve ev sahibi arkadaşı avukat S.Ö'yü anlattı

ANKARA (AA) - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren ve operasyonla etkisiz hale getirilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın, Keçiören ilçesi Kalaba Mahallesi'nde oturduğu binadaki vatandaşlar, suikastçıyı ve ev sahibi arkadaşı avukat S.Ö'yü anlattı.

Büyükelçi Karlov'a yönelik silahlı saldırının ardından özel harekat polislerinin operasyonuyla öldürülen Altıntaş'ın, Kalaba Mahallesi'nde yaşadığı evin gerekli incelemelerin ardından mühürlenen kapısı önünde güvenlik güçlerinin önlemleri devam ediyor.

Kalaba Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ekici, hain suikast sonucu hayatını kaybeden Büyükelçi Karlov'un ailesine ve Rusya halkına başsağlığı diledi.

Mevlüt Mert Altıntaş'ın muhtarlıkta ikamet kaydı bulunmadığını ifade eden Ekici, "Burada arkadaşı avukat ile oturuyormuş, o da kayıt yaptırmamış, dolayısıyla bilgimiz yok. Ev sahibi avukat bildirimde bulunmamış." dedi.

Muhtar Ekici, ikametgah kaydı yaptırılmasının yasal zorunluluk olduğunu, ev sahibinin de bildirimde bulunmadığını söyledi.

Bina sakinlerinden Adnan Şeker ise suikastçı Altıntaş'ın arkadaşı avukat S.Ö'ye dair şunları anlattı:

"Biz birkaç defa gördük, bir defa apartman toplantımıza geldi, gelip giderken bazen merhabalaşıyorduk, selam veriyorduk o kadar. Yoksa pek bir samimiyeti yoktu, kimseyle samimiyeti yoktu. Avukatı yeni mezun olarak biliyoruz. İlk bize kendini 'avukat' diye tanıttı. Onun haricinde birkaç defa arkadaşını gördük ama sima olarak tam bilemiyorum, o suikastçı mı değil mi. Evlerine gidip gelme yoktu, bekardı zaten. Buraya taşınalı bir sene oldu. Gördüğümüz kadarıyla tek kalıyordu, bazen yanında birkaç kişi görüyorduk. Apartman toplantısında apartman yöneticiliğini de istemişti ama o görev verilmedi. Bazen telefonda görüşürken Kürtçe konuştuğu da oluyordu. Genelde aşırı telefonda görüşüyordu, ne zaman denk gelsek elinde bir telefon ile konuşuyordu. Kız arkadaşı var mıydı, yanında hiç görmedik."

Olayla ilgili soruşturma kapsamında Mevlüt Mert Altıntaş ile aynı evi paylaştığı öğrenilen avukat S.Ö'nün Balgat'ta çalıştığı hukuk bürosu da Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcıvekilinin talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenmiş ve avukat S.Ö'nün, İstanbul'da Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :