Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

68'liler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Vatan Partisi'nden bir heyet, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret ederek taziyelerini sundu


İSTANBUL (AA) - 68'liler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner'in başkanlığındaki bir heyet, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren heyet, taziyelerini sundu.

68'liler Birliği Vakfı Yönetimi Kurulu üyeleri, Başkonsolosluk binasının önüne karanfil bıraktı. Ardından Genel Sekreter Mustafa Zülkadiroğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 2 yıldır PKK, DAEŞ ve bölücü terör örgütleri kullanılarak, kaos ve istikrarsızlaştırma hareketlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamanın ardından Zülkadiroğlu ve beraberindekiler, Başkonsolosluk binasına geçerek açılan taziye defterini imzaladı.

Vatan Partisi heyeti de başkonsolosluk binasının önüne çelenk bırakarak terör saldırısını kınadı. Genel Başkan Yardımcısı Soner, "Türkiye'nin bir vatan savaşı verdiği, PKK ve FETÖ ile mücadele ettiği sırada öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, öncelikle Türkiye'nin şehididir." diye konuştu.

Soner, Türk ve Rus milletinin bundan sonra terör örgütlerine karşı daha kararlı bir şekilde mücadele edeceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :