Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

TÜROFED Başkanı Ayık:- "Gerek başkent Ankara'daki Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı gerekse de Berlin ve Zürih'te meydana gelen terör olayları, uluslararası toplumun küresel bir tehditle karşı karşıya olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır"

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Gerek başkent Ankara'daki Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı gerekse de Berlin ve Zürih'te meydana gelen terör olayları, uluslararası toplumun küresel bir tehditle karşı karşıya olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır." dedi.

TÜROFED Başkanı Ayık, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Ayık, mesajında, değerli bir diplomatını kaybeden Rusya Federasyonu'na, Rus halkına ve Büyükelçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Büyükelçi Andrey Karlov'a yapılan hain saldırıyı kınadığını ve sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inandığını ifade eden Ayık, mesajında şunları kaydetti:

"Bölgede yaşanan gelişmeler ve Türk-Rus ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde, bu terör saldırısının amacı çok daha iyi anlaşılacaktır. 19 Aralık 2016, tarihe adeta kara bir leke gibi düşmüştür. Gerek başkent Ankara'daki Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı gerekse de Berlin ve Zürih'te meydana gelen terör olayları, uluslararası toplumun küresel bir tehditle karşı karşıya olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Bu tür saldırılar karşısında bütün hükümet, kurum ve kuruluşların işbirliği halinde yanıt vermesi gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz böylesi bir dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek, her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler