Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Antalya Valisi Karaloğlu, Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Tolstopyatenko'ya taziye ziyaretinde bulundu- Başkonsolos Tolstopyatenko:"Bunu, Rusya ve Türkiye halklarının arasına nifak sokmak isteyenlerin düzenlediğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Eminim hiçbir ş

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'ya taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı dileklerini iletti.

Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile Park Sokak'taki konsolosluktaki ziyarette, silahlı saldırıda öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un fotoğrafının yanına karanfil bıraktı.

Vali Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, dost ve kardeş Rusya halkına başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirterek, menfur, alçak saldırıda hayatını kaybeden Karlov'un hem ailesine, hem Rusya halkına başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.

Saldırıyı en şiddetli şekilde kınadıklarını vurgulayan Münir Karaloğlu, "Bu saldırı sadece büyükelçinin şahsına ve yaşamına değil, Türk-Rus ilişkilerine de yapılan alçak saldırıdır. Saldırıdan sonra aklıselim galip gelmiştir, iki ülke liderlerinin eş zamanlı yapmış olduğu açıklamada da olayın bir provokasyon olduğu, Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik olduğu açıkça ifade edilmiştir." dedi.

Açılan taziye defterine başsağlığı dileklerini yazan Karaloğlu, Rus halkının acısını paylaştıklarını kaydetti.

Başkonsolos Tolstopyatenko da ziyaret için teşekkür ederek, taziyeleri Moskova'da bulunan mercilere ileteceğini söyledi.

Alexander Tolstopyatenko, "Benim için bu ikili bir cinayet. Çünkü bir meslektaşımın yanı sıra 20 yıldır tanıdığım arkadaşımdı. Bunu, Rusya ve Türkiye halklarının arısına nifak sokmak isteyenlerin düzenlediğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Eminim hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamazlar." diye konuştu.

Bu arada, Antalya'da ikamet eden Ruslar da başkonsolosluk içinde Karlov'un fotoğrafının önüne çiçek bıraktı.

Öte yandan, konsolosluk önündeki Rusya bayrağının yarıya indirildiği de görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :