Rus Büyükelçi Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine dünyanın çeşitli ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor

ASTANA (AA) - Kazakistan, Gürcistan ve Kanada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan’ın, Rusya’nın Ankara Büyükelçi Karlov’un ölümüne neden olan saldırıyı şiddetle kınadığı ifade edilerek, suikastın Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmak ve korkutmak için tasarlandığı belirtildi.

Rusya’ya ve Büyükelçi Karlov’un aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, Kazakistan'ın bu düşmanlık eyleminin dikkatli bir şekilde soruşturularak saldırının organizatörlerinin ağır şekilde cezalandırılacağını umduğu kaydedildi.

- "Amacımız bölgede barış olması"

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımladığı taziye mesajında, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kvirikaşvili açıklamasında, "21'inci yüzyılda benzeri görülmemiş bir düzeyde şiddet ve çatışmalara şahit olduk. Biz uygar ülkelerin yanındayız ve bu aşırı vahşeti asla kabul edemeyiz. Amacımız bölgede barış olması. İstikrar ve kalkınmanın güçlenmesine katkı sağlamak için her şeyi yapacağız." paylaşımında bulundu.

- "Kanada, suikasti en ağır biçimde kınamaktadır"

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus büyükelçinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınayarak, "Kanada, Rusya Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikasti, kelimelerin mümkün kıldığı en ağır biçimde kınamaktadır." paylaşımında bulundu.

Dion açıklamasında, "Bütün Kanadalılar adına Karlov'un ailesine, dostlarına ve Rus halkına en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler