Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Başbakan Yardımcısı Canikli:"Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan alçak saldırı Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alıyor. Bu terör saldırısını lanetliyorum"

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan alçak saldırı Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alıyor. Bu terör saldırısını lanetliyorum." açıklamasını yaptı.

Canikli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırısı sonucu öldürülmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan alçak saldırının, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef aldığına işaret eden Canikli, "Bu terör saldırısını lanetliyorum. Büyükelçinin ailesine ve Rus Halkına başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de Rus Büyükelçi Karlov'a yapılan hain saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, büyükelçinin ailesine ve Rus halkına başsağlığı diledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise "Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un, katledilmesini nefretle kınıyor, komşu Rus halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :