Rus bankacılık sektörü daha iyimser

Rus bankacılık sektörü daha iyimser

Sberbank Üst Yöneticisi Gref:- "Rus bankalarının zorlu ekonomik koşullara adapte olabilmesi iki yıl alacak. Ancak mevcut koşullar geçtiğimiz yıldan çok daha iyi"

ST. PETERSBURG (AA) - Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref, Rus bankalarının zorlu ekonomik koşullara adapte olabilmesinin iki yıl alacağını, ancak mevcut koşulların geçtiğimiz yıldan çok daha iyi olduğunu söyledi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında bir konuşma yapan Gref, Rus bankalarının zorlu ekonomik koşullara ve yeni mevzuat sistemine adapte olmasının iki yıl süreceğini belirtti.

Rus bankacılık sektöründeki mevcut durumun ise geçtiğimiz yıldan çok daha iyi olduğunu savunan Gref, “Bu yıl Rus bankalarının toplamda 600 ila 700 milyar ruble kar elde etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özellikle 2014 yılının ikinci yarısı ve geçtiğimiz yılın, Rus bankacılık sektörü açısından en sıkıntılı dönem olduğunu vurgulayan Gref, bu kritik dönemi artık geride bıraktıklarına işaret etti.

Gref, geçtiğimiz yılın kasım ayında yaptığı açıklamada, Rusya bankacılık sektöründe son 20 yılın en büyük krizinin yaşandığını belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :