Rus atletizminin başkanlığına 4 aday

Rus atletizminin başkanlığına 4 aday

Rusya Atletizm Federasyonu, 9 Aralık'ta düzenleyeceği başkanlık seçiminde 4 adayın yarışacağını açıkladı


ANKARA (AA) - Doping skandalı nedeniyle yeniden yapılandırılma sürecine giren Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) gelecek ay düzenleyeceği başkanlık seçiminde 4 aday yarışacak.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, 9 Aralık'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek başkanlık seçiminde, adaylığını önceden açıklayan olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcu Yelena Isinbayeva, Pekin 2008'de altın madalya kazanan yüksek atlamacı Andrei Silnov, şu an geçici başkanlık görevini sürdüren Dmitri Shlyakhtin ile genel sekreteri Mikhail Butov'un yarışacağı belirtildi.

Rus medyasında yer alan haberlerde, 2004 ve 2008'de düzenlenen olimpiyatlarda kadınlar sırıkla atlamada altın madalya kazanan ve profesyonel spor kariyerini geçen ağustos ayında sona erdiren Isinbayeva, adaylar arasında favori olarak gösterildi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın devlet desteğiyle dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. Aralarında Isinbayeva'nın da bulunduğu 67 Rus atlet, Rio 2016'da mücadele edebilmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuş ancak itirazları haksız bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :