Rumeli Türküleriyle tanınan Arif Şentürk öldü!

Rumeli Türküleriyle tanınan Arif Şentürk öldü!

Müzisyen Arif Şentürk 81 yaşında yaşamını yitirdi. Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan Peki Arif Şentürk kimdir? Nerede doğdu?

Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan Arif Şentürk 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Sanat hayatı boyunca 12 albümle sevenlerine ulaşan Arif Şentürk, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılarak, yoğun bakımda tedaviye alınmıştı. Şentürk, bu akşam hayatını kaybetti.

Arif Şentürk kimdir?

Arif Şentürk 1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini memleketinde bulunan bir Türk okulunda tamamlayan Şentürk, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti.

Önce Kırklareli'ye yerleşen Şentürk ailesi, daha sonra İstanbul'un Zeytinburnu semtine taşındı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu'nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı'nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi.

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle gönüllere girdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.