Ruanda'da muhalif lider gözaltında

Ruanda'da muhalif lider gözaltında

KİGALİ (AA) - Ruanda'da muhalif lider Diane Rwigara'nın gözaltında tutulduğu bildirildi.Ruanda Polis Sözcüsü Theos Badege, gazetecilere yaptığı açıklamada,...

KİGALİ (AA) - Ruanda'da muhalif lider Diane Rwigara'nın gözaltında tutulduğu bildirildi.

Ruanda Polis Sözcüsü Theos Badege, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rwigara'nın geçen hafta cuma günü annesi ve kız kardeşi ile "vatan hainliği, sahtecilik ve devletin güvenliğini tehlikeye atmak" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Badege, Rwigara ve ailesi hakkında eylül ayı başında da "vergi kaçakçılığı" şüphesiyle soruşturma açıldığını ancak üçlünün daha sonra serbest bırakıldıklarını aktardı.

Muhalif lider Rwigara, hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanıyor.

Ay başındaki gözaltı sonrası çıkışta kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu ileri süren Rwigara, hukuki gerekçesi olmadığı halde polisin kimlik kartı, bilgisayar ve cep telefonlarına el koyduğunu söylemişti. Rwigara, "Ben de artan zulme karşı susmadığım, doğruları söylediğim için tutuklandım." ifadelerini kullanmıştı.

Rwigara'ya, devlet başkanlığı seçimleri için adaylık başvurusu yaptığı sırada sahte evrak düzenlediği gerekçesiyle souşturma açılmış ve adaylığı reddedilmişti.

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Ağustos 2017'de yapılan seçimde yüzde 98 oy alarak yeniden seçilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler