Rosneft'ten OPEC anlaşmasına katılmayan ülkelere tepki

Rosneft'ten OPEC anlaşmasına katılmayan ülkelere tepki

Rosneft Üst Yöneticisi Seçin:- "OPEC'in petrol üretimini kısma anlaşmasına katılmayan bazı önemli petrol üreticisi ülkeler fırsattan istifade ederek pazar paylarını artırmaya çalışıyor"- "Bu üreticiler istikrarlı bir piyasa yerine tekrar düzensiz bir piya

ST. PETERSBURG (AA) - Rus enerji şirketi Rosneft'in Üst Yöneticisi İgor Seçin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) üretimi kısma anlaşmasına katılmayan bazı önemli petrol üreticisi ülkelerin pazar paylarını artırmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu üreticiler istikrarlı bir piyasa yerine tekrar düzensiz bir piyasaya neden olabilir." dedi.

Seçin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumunda yaptığı konuşmada, OPEC ve OPEC dışı ülkeler arasında varılan üretim kısma anlaşmasının petrol piyasalarına nefes aldırdığını söyledi.

Anlaşmaya en büyük katkıyı Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptığını savunan Seçin, "OPEC'in petrol üretimini kısma anlaşmasına katılmayan bazı önemli petrol üreticisi ülkeler fırsattan istifade ederek pazar paylarını artırmaya çalışıyor. Bu üreticiler istikrarlı bir piyasa yerine tekrar düzensiz bir piyasaya neden olabilir." diye konuştu.

Seçin, ABD'de petrol üretiminin 21 ayın zirvesine çıktığı dile getirerek, bu kapsamda OPEC anlaşmasının uzun vadede petrol piyasalarına istikrar getireceğini düşünmenin hatalı olacağını ifade ederek, anlaşmanın başarılı olabilmesi için tüm üreticilerin anlaşmaya katılım sağlaması gerektiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :