Rosneftten Avrupa'ya yaptırım tepkisi

Rosneftten Avrupa'ya yaptırım tepkisi

Rus petrol şirketi Rosneft, yaptırımların AB Adalet Divanı tarafından hukuki bulunmasını eleştirdi

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneftten yapılan açıklamada, şirkete yönelik uygulanan yaptırımların Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı tarafından hukuki olarak geçerli bulunması, "yasa dışı ve politik bir karar" şeklinde yorumlandı.

Rosneftten yapılan açıklamada, AB'nin en yüksek mahkemesi Adalet Divanı'nın, şirkete uygulanan yaptırımların hukuki anlamda geçerli olduğuna yönelik verdiği hükmün, yasa dışı ve politik olduğu belirtildi.

Rosneftin, Ukrayna dahil olmak üzere hiçbir yerde hukuk dışı faaliyetlerde bulunmadığı savunulan açıklamada, "AB Adalet Divanı tarafından alınan bu karar, politik gelişmelerin gerektiğinde hukukun önüne geçebildiğini göstermektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca AB tarafından Rosnefte yönelik uygulanan yaptırımların, petrol piyasalarındaki diğer şirketlere de avantaj sağladığı öne sürüldü.

AB tarafından Temmuz 2014'te alınan kararla, Rosneftin batılı ülkelerle ortak proje yürütmesi ve batılı finans kurumlarından uzun vadeli kredi sağlamasına yasak getirilmişti. Rosneft ise Ekim 2014'te bu karara Londra mahkemesinde itiraz ederek, şirkete uygulanan yaptırımların haksız olduğunu savunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :