Romanya'daki parlamento seçimleri

Romanya'daki parlamento seçimleri

Oy kullanma işlemi yerel saatle 21.00'de sona erdi

BÜKREŞ (AA) - Romanya'da yapılan parlamento seçimlerinde oy kullanma işlemi yerel saatle 21.00'de (TSİ 22.00) son buldu.

Ülke genelinde oy verme süresinin dolmasının ardından sandıklar kapatılırken, seçim görevlileri ve siyasi partilerin gözlemcileri nezaretinde oy sayımına başlandı.

Yurt içi ve yurt dışındaki toplam 19 milyonu aşkın Romanya vatandaşından ilk belirlemelere göre yüzde 39'unun oy kullandığı bildirildi. Bir önceki seçimlerde katılım yüzde 41.72 olarak gerçekleşmişti.

Seçmenler, 18 bin 626 sandıkta oy kullandı. Seçimler sonucu 330 milletvekili ve 136 senatör parlamentoya gidecek.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde oy kullanma işlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla toplam 99 şikayette bulunuldu.

Bu arada, Timisoara kentinde bir kadın seçmenin geçerli olmayan kimlikle oy kullanmaya çalıştığı, Iasi'da ise seçimde görevli bir kadının kocası yerine oy kullanmaya kalkıştığı bildirildi.

Hunedoara'da ise iki adet oy mührünün yanlışlıkla çöpe atıldığı, başkent Bükreş'te de bir kimlikle 3 kez oy kullanıldığı belirtildi. Galati şehrinde de oy kullanırken beyin kanaması geçiren 68 yaşındaki bir yaşlı hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, Dambovita'da bir parti üyesinin oy kullanmaya gidenlere para teklif ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Resmi olmayan ilk sonuçların gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor. Kamuoyu yoklamaları Sosyal Demokratları önde gösterse de seçimlerden tek parti iktidarının çıkması beklenmiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :