Romanya'da iktidar partisi Başbakan'dan desteğini çekti

Romanya'da iktidar partisi Başbakan'dan desteğini çekti

BÜKREŞ (AA) - Romanya'da iktidar partisinin Başbakan Sorin Grindeanu ve kabinesine desteğini çektiği bildirildi.Sosyal Demokrat Partide yapılan ve 5 saatten...

BÜKREŞ (AA) - Romanya'da iktidar partisinin Başbakan Sorin Grindeanu ve kabinesine desteğini çektiği bildirildi.

Sosyal Demokrat Partide yapılan ve 5 saatten fazla süren toplantıda, parti üyeleri oy birliğiyle hükümete desteklerini çekmeye karar verdi.

Parti yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Başbakanlık görevini 6 aydır sürdüren Grindeanu'nun partinin programını uygulamada başarısız olduğunu belirtti.

Genel Başkan Liviu Dragnea, partinin cesur bir karar verdiğini, hükümetin istikametinin iyi olduğunu ancak programının uygulanmasında yavaş kalındığını ifade etti.

Oylama öncesi toplantıdan ayrılan Grindeanu'nun, Başbakanlıktan istifa etmemesi durumunda partiden ihraç edilebileceği kaydedildi.

Diğer yandan, koalisyonda yer alan partilerden Liberal ve Demokratlar İttifakının lideri Calin Popescu Tariceanu, partisinin artık hükümeti desteklemeyeceğini, İttifak üyesi üç bakanın istifa etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Eski Romanya Başbakanı Victor Ponta ise Dragnea'yı, Başbakan Grindeanu'nun popülerliğini kıskanarak anlamsız bir kriz çıkarmakla suçladı.

Geçen yıl oy yolsuzluğundan hüküm giydiği için başbakan olamayan Dragnea, gün içinde hükümete güveninin kalmadığı, kendi müttefiklerinin yönettiği bakanlıklar dışında hükümetin performansından memnun olmadığını söylemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :