Romanya'da Cumhuriyet Bayramı balosu

Romanya'da Cumhuriyet Bayramı balosu

BÜKREŞ (AA) - Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet balosu düzenlendi.Türkiye'nin...

BÜKREŞ (AA) - Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet balosu düzenlendi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği himayesinde Türk İşadamları Derneği (TİAD) tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen balo, bu yıl yaklaşık 800 kişinin katılımıyla Romanya Parlamento Sarayı'nda yapıldı.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya Ticaret ve İş Geliştirme Bakanı Stefan Radu Oprea'nın yanı sıra Türk ve Rumen davetlilerin katıldığı baloda, Sertab Erener sahne aldı.

Büyükelçi Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanya'da çok güçlü bir Türk toplumu bulunduğunu belirterek, Romanya'da Cumhuriyet Bayramı'nın büyükelçiliğin yaptığı etkinlik ve resepsiyonla, Türk sivil toplum kuruluşu TİAD'ın yaptığı Cumhuriyet balosuyla kutlandığını ifade etti.

TİAD Başkanı Güven Güngör ise bu görkemli binada Türk ve Rumen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :