Romanya’da büyük Türk yürüyüşü

Romanya’da büyük Türk yürüyüşü

Başkent Bükreş’te Türklerin ve soydaşların katılacağı büyük yürüyüş yarın sabah yapılacak - Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş: - “Bu Türk yürüyüşü New York’ta düzenlenen geleneksel Türk yürüyüşünden sonra dünyadaki en önemli yürüyüş organizasyonudur”

BÜKREŞ (AA) – Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya'da 12’ncisi düzenlenecek geleneksel Türk yürüyüşünün Türkiye'nin tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bükreş’te düzenleyeceğimiz bu Türk yürüyüşü New York’ta düzenlenen geleneksel Türk yürüyüşünden sonra dünyadaki en önemli yürüyüş organizasyonudur.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Romanya’nın başkenti Bükreş’te, ülkede yaşayan Türklerin, soydaşların ve Rumenlerin katılacağı “12. Geleneksel Bahar Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’nin organize ettiği yürüyüş, yerel saat ile yarın 10.30'da büyükelçilik binası önünden başlayacak. Şehrin en büyük caddelerinden Calea Dorobantilor’daki geleneksel yürüyüş sonrasında büyükelçilik bahçesinde FETÖ’nün darbe girişimi esnasında AA muhabirlerinin objektifinden çekilen “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi” isimli sergi açılacak.

Ayrıca Romanya'da yayınlanan Gazete Balkan da Bükreş’te düzenleyeceği Türk Festivali ile Türk gelenek, görenek ve kültürünü tanıtacak. 3 gün sürecek festival boyunca Türk yemeklerinden örnekler Romanya halkının beğenisine sunulacak.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle 12 yıldır bu yürüyüşün büyük katılımla yapıldığını bildirdi.

Şehrin en önemli caddesinde yapılacak yürüyüşe Türk vatandaşlarının yanı sıra Kırım Tatarlarının, Rumenlerin ve diğer soydaşların da destek verdiğini belirten Ertaş, yürüyüşe katılanlara her iki ülkenin bayraklarının yer aldığı tişört ve şapkaların dağıtılacağını bildirdi.

Türk ve Romanya bayraklarının taşınacağı yürüyüş esnasında müziklerin ve marşların okunacağını söyleyen Ertaş, etkinliğin Türkiye’yi tanıtma açısından da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Romanya’da ve civar ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarını yürüyüşe davet eden Ertaş, “Bükreş’te düzenleyeceğimiz bu Türk yürüyüşü New York’ta düzenlenen geleneksel Türk yürüyüşünden sonra dünyadaki en önemli yürüyüş organizasyonudur.” dedi.

Türk yürüyüşü esnasında 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimi nedeniyle şehit olanların da anılacağını ifade eden Ertaş, bu çerçevede yürüyüşün özel bir anlam içerdiğini dile getirdi. Ertaş, bu vesile ile AA muhabirlerinin FETÖ’nün darbe girişimi esnasında çektiği fotoğraflardan oluşan serginin yürüyüş sonunda Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği bahçesinde sergileneceğini ve resepsiyon verileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :