Romanya'da adalet yasa tasarısı protesto edildi

Romanya'da adalet yasa tasarısı protesto edildi

BÜKREŞ - (AA) - Romanya’da ülke çapında adalet yasa tasarısına karşı protesto gösterileri düzenlendi. Sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler...

BÜKREŞ - (AA) - Romanya’da ülke çapında adalet yasa tasarısına karşı protesto gösterileri düzenlendi.

Sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler başta başkent Bükreş olmak üzere diğer büyük kentlerde protesto yürüyüşleri gerçekleştirdi.

Bükreş’te hükümet binası önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Parlamento binasına yürüyen göstericilere eski teknokrat hükümetin Başbakanı Dacian Ciolos da eşlik etti.

Kentte 10 bini aşkın göstericinin katıldığı protesto yürüşünde göstericiler "Geçen kış başladığımız işe devam ediyoruz”, "Hırsız bir ulus olmak istemiyoruz", "PSD kırmızı veba", “Erken seçim istiyoruz”, “Sizi durduracak jenerasyonuz biz" sloganları attı.

Adalet yasasındaki değişikliği içeren yeni yasa tasarısının meclise gelmesinden rahatsız olan göstericiler, değişiklikle savcıların siyasi çıkarlara bağlı olarak çalışacağını ve bağımsız yargının ortadab kalkacağını savunuyorlar.

Adalet Bakanı Tudorel Toader tarafından 18 Ekim'de açıklanan adalet yasalarındaki değişiklikleri içeren yeni yasa tasarısı yolsuzlukla mücadele, terör ve suçlarla mücadele ile genel savcıların atanması ve adli denetim yetkisinin Yüksek Meclis Konseyinden Adalet Bakanlığına devredilmesini öngörüyor.

Yasa tasarısı yarından itibaren mecliste tartışılmaya başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :