Romanya Cumhurbaşkanı İohannis Ankara'da

Romanya Cumhurbaşkanı İohannis Ankara'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı İohannis'i resmi törenle karşıladı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

İohannis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanı'na protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İohannis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve İohannis'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İohannis, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve İohannis merdivenlerde Türkiye ve Romanya bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da yer aldı.

Karşılama töreninin ardından baş başa ve heyetler arası yapılacak görüşmelere geçen Erdoğan ve İohannis, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Romanya Cumhurbaşkanı İohannis Ankara'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :