Roman öğrencilerin sorunları konuşuldu

Roman öğrencilerin sorunları konuşuldu

TÜ Rektörü Tabakoğlu:- "Üniversitelerde eğitim gören Roman öğrencilerin sorunlarını ifade etmesinden memnuniyet duyuyoruz"

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü'nce "Trakya’da Yaşayan ve Öğrenim Gören Roman Öğrencilerin Sorunlarının Tespiti Çalıştayı" düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Edirne'de Roman nüfusunun yüksek olduğunu söyledi. Roman öğrencilerin sorunlarının çözülmesi amacıyla çalışmalar yapılacağını belirten Tabakoğlu, "Üniversitelerde eğitim gören Roman öğrencilerin sorunlarını ifade etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Zorlu şartlarda ders çalıştınız ve üniversiteyi kazandınız. Bu büyük bir başarı, sizleri tebrik ediyorum. Sizler öncü grupsunuz. Doğru bir zincir kuruldu ve biz bu zinciri destekleyeceğiz. Yaşanılan sorunların giderilmesi için yakın tarihlerde adımlar atacağız." diye konuştu.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün de Trakya'da yetişmiş biri olarak Romanların sorunlarını bildiğini ve bu sorunların çözülmesi için gayret gösterdiğini belirtti.

Balkan Roman Birliği Başkan Vekili Bahattin Ulusoy ise Roman öğrencilerin yüksek öğretime katılımının arttığını ifade etti. Trakya'da Roman nüfusunun yüksek olduğunu dile getiren Ulusoy, Türkiye'de Romanlara ilişkin yapılacak çalışmalarda Edirne'nin pilot il olması gerektiğini kaydetti.

Çalıştaya, Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, akademisyenler, Trakya, Kırklareli, Namık Kemal, Çanakkale Onsekiz Mart, Muğla Sıtkı Koçman, Çukurova, Uludağ, Ordu, Afyon Kocatepe ve Osmangazi üniversitelerinde eğitim gören Roman öğrenciler katıldı.

Çalıştayda, üniversitelerde öğrenim gören Roman öğrenciler sorunlarını içeren bir rapor sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :