Roman kadınlar şiddete karşı bilinçlendirildi

Roman kadınlar şiddete karşı bilinçlendirildi

Edirne'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mobil bilgiledirme tırında uzmanlar sunum yaptı

EDİRNE (AA) - Edirne'de Roman kadınlar "Kadına yönelik şiddetin kabul edilemezliği" konusunda bilinçlendirildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Romanların yoğun olarak yaşadığı Umurbey Mahallesi'ne gelen mobil bilgilendirme tırında, konuya ilişkin sunumlar yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlar ve çocukların bir toplumu geleceğe hazırlayan en değerli varlık olduğunu söyledi.

Bir milletin gelişmişlik seviyesinin kadına verilen değerle de ölçüldüğünü belirten Özbaş, şunları kaydetti:

"Kadın hayatımızın her alanına yöne veren, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı yetiştiren, büyüten ilk öğretmenleridir. Kadın sevginin, merhametin, vefanın, geleceğin ve üretmenin adıdır. Her gelir düzeyi, her meslek ve her yaşta kadın şiddete maruz kalabiliyor.

Bakanlık olarak 'şiddete karşı sıfır tolerans' diyoruz. Bu konuda hizmetlerimize devam ediyoruz. Kadın konuk evlerimizde şiddete maruz kalan kadınlara barınma yeri temin edilmekte, harçlık ödenmekte, tıbbi ve hukuki destek sağlanmaktadır. Yanlarında çocukları varsa kreş ve okul hizmeti sunulmakta ve mesleki eğitime yönlendirilmektedir. Kadınlarımız geçmişe göre kadına şiddete karşı daha bilinçlenmektedir."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, kadınların bilinçlenmesi konusunda kamu spotları, broşürler ve sunumlar hazırlayarak ilgililere ilettiğini anlatan Özbaş, kentte geçen yıl aile içi şiddete yönelik 358, bu yılın on aylık döneminde ise 212 bildirim aldıklarını dile getirdi.

Özbaş, kadınların artık "Erkektir döver, hak etmişimdir, çocuklarım için kabullenmeliyim" demediğini belirterek, hakkını aradığını vurguladı.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler ise kadına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kadına uygulanan şiddeti kınayan Güyümgüler, "Unutulmamalıdır ki kadınlarımız aynı zamanda annedir. Roman kadınları da bakanlığımızın hizmetleriyle geçmiş yıllara göre daha bilinçli ve bilgilidir. Şiddete maruz kalan kadınlar susmayarak, sineye çekmeyerek gerekli kurumlara başvurmalıdır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :