Rize sel felaketi bölgesinde 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı! 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Rize sel felaketi bölgesinde 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı! 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

AFAD, Rize'deki sel ve heyelanda 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 3 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Rize'deki sel ve heyelanda 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 3 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu.

Rize'de geçtiğimiz salı günü başlayan ve dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağışlar nedeniyle Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelinde sel ve su baskınları meydana geldi. Çayeli ilçesinde Bakır istasyonunda metrekareye 190 kilogram, Çayeli TEİAŞ istasyonunda metrekareye 148 kilogram, Güneysu ilçesinde ise metrekareye 207 kilogram yağış düştü. AFAD'dan Rize'deki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu çok sayıda ihbarın geldiği belirtilerek, Rize'de yağışların aralıklı olarak devam ettiği, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yerel çalışma gruplarının AFAD koordinasyonunda 7/24 esasına göre çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. Açıklamada merkez Muradiye beldesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 2 kişiyi ise arama çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Güneysu'da 1 ve Ballıdere'de de 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, Güneysu Tepebaşı köyünde 1 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından iki helikopterin görevlendirildiği aktarılan açıklamada, Kahramanmaraş, Van, Kayseri ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden arama kurtarma personelinin de bölgeye sevk edildiği ifade edildi. Açıklamaya göre Trabzon, Giresun, Samsun AFAD ve jandarmadan da canlı arama ve kadavra köpekleri görevlendirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 30 gemi personeli, bir sahil güvenlik gemisi ve 5 dalıcı personeli ile Taşlıdere mevkiinde arama çalışmalarına devam edilirken, ayrıca AFAD'a bağlı il müdürlüklerinden 29, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 olmak üzere toplam 39 dalgıcın arama kurtarma faaliyetlerinde görevlendirildiği belirtildi.

Hasar tespit çalışmaları başladı

Açıklamaya göre İl Defterdarlığı tarafından Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyükköy belediyelerinde ikişer kişilik ekipler olmak üzere 8 personel tarafından zarar tespit çalışmalarına başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlbank Bölge Müdürlüğü tarafından da Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyükköy belediyelerinde dörder kişilik ekipler olmak üzere toplam 16 personel ile hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Açıklamaya göre kapalı olan 72 köy yolunda 29 iş makinesi ve 50 personel ile çalışmalar yürütülüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden 1 kombi vidanjör, 1 normal vidanjör, 1 ekskavatör, 4 kamyon Güneysu için görevlendirildi.

Rize genelinde 288 trafo merkezinde toplam 24 bin aboneye enerji verilemediği de ifade edilen açıklamada, arızaların giderilmesine yönelik çalışmalara başlandığı belirtildi. Açıklamaya göre Büyükköy beldesi Arkadere Mahallesi'nde ikamet eden astım hastası bir vatandaşın kapalı yol nedeniyle alınamaması üzerine alternatif yoldan ambulans gönderildi.

AFAD tarafından Büyükköy beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu'da 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinde 2 kişi, merkez Karayemiş'te 30 kişi, Ambarlık köyünde ise 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişinin tahliye edildiği aktarılan açıklamada, Güneysu Merkez Mahallesi'nden tahliye edilen 15 kişinin Güneysu Spor Lisesi yurduna yerleştirildiği aktarıldı. Güneysu, Büyükköy beldesi, Madenli beldesi ve Muradiye beldesinde Kızılay tarafından ikram dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca haberleşme kesintisi olan bölgenin bulunmadığı, Muradiye beldesine mobil baz hattı yerleştirildiği açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.