Riskli iller nasıl belirlendi? Bakan Koca açıkladı

Riskli iller nasıl belirlendi? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 kapsamında illerin risk kategorilerini belirlemede, 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı, PCR testlerinin pozitiflik ve yoğun bakımların doluluk oranı ile entübe hasta artışının dikkate alındığını açıkladı

Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaşmasının ardından risk kategorilerinin neye göre belirlendiği merak konusu oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyunda merak konusu olan "risk haritasındaki renkler neye göre belirleniyor?" sorusuna sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bilim Kurulumuz, illerin risk kategorilerini belirlemede 100.000 nüfusa düşen haftalık vaka sayısı ile birlikte yapılan PCR testlerinin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta artışını dikkate aldı. Kademeli normalleşmek elimizde" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.