Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti'nden 14 Mayıs seçimleri açıklaması!

Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti'nden 14 Mayıs seçimleri açıklaması!

Risale-i Nur Meşveret Cemaati, "Risale-i Nur talebeleri 14 Mayıs seçimlerinde kararlarını verdi" şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua ettiklerini ve AK Parti'yi var güçleri ile desteklediklerini vurguladı

Türkiye, 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime gidecek. Partiler ve adaylar seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamaları da art arda geliyor.

Risale-i Nur Meşveret Cemaati, "Risale-i Nur talebeleri 14 Mayıs seçimlerinde kararlarını verdi" şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye desteklerini tekrar vurguladı. Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti'nden yapılan açıklamada, "Memleketimizin maddeten ve manen terakki ve tealisi için azim ve gayretle çalıştığına şahit olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vatan, millet ve İslamiyet lehindeki hizmet ve gayretlerinden dolayı dua ediyor ve var gücümüzle destekliyoruz" denildi.

"YANLIŞ VE EKSİK BİLGİLER SERVİS EDİLDİ"

Risale-i Nur Meşveret Cemaati bazı haber sitelerinde ve sosyal mecralarda dün servis edilen haberlerde "eksik ve yanlış beyanların yer alması" üzerine açıklama yaptı.

"ERDOĞAN'I VE AK PARTİ'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Açıklamada 19 Mart 2023 tarihinde cemaatin 14 Mayıs'la ilgili kararını duyurduğu ifade edildi.

19 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada "Memleketimizin maddeten ve manen terakki ve tealisi için azim ve gayretle çalıştığına şahit olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vatan, millet ve İslamiyet lehindeki hizmet ve gayretlerinden dolayı dua ediyor ve var gücümüzle destekliyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Risale-i Nur Meşveret Cemaati'nin açıklaması şu şekilde;

TÜRKİYE KAMUOYUNA

Bugün (08.05.2023) bazı haber sitelerinde ve sosyal mecralarda Risale-i Nur talebelerinin 14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle
ilgili olarak kararlarını verdiklerine dair bazı haberler çıkmıştır.

Maalesef sözkonusu haber metni ve görüntülerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihinde Türkiye Kamuoyuna duyurduğu cemaatimizin 14 Mayıs seçimlerine dair tercihleri ile örtüşmeyen ve kamuoyunu yanıltıcı eksik ve yanlış beyanların yer aldığı görülmektedir.

Ülke gündeminin yanlış ve eksik bilgilerle lüzumsuz biçimde meşgul edildiği bugünlerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihli duyurusunu tekraren Türkiye Kamuoyunun nazar-ı dikkatine arz etmek ihtiyacı hasıl olmuştur.

Saygılarımızla…

Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.