"Rio'da kürekte madalyaya talibiz"

"Rio'da kürekte madalyaya talibiz"

- Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven: "Göreceksiniz bu sporcular çok iyi dereceler yapacak. Madalyaya da adayız. Bugüne kadarki yarışlarda alınan neticeler bize bunu işaret ediyor"- Kürekte Rio Olimpiyat Oyunları'na kota almayı başaran Türkiye, bu


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, 24 yıl aranın ardından olimpiyatlarda yer alacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Rio'da kürekte madalyaya talibiz." dedi.

İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kürek sporunu Türkiye'de daha iyi yerlere getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Kürek sporunu daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz. Olimpiyatların ilk sinyallerini de Akdeniz Oyunları'nda aldık." şeklinde görüş belirtti.

Altyapıya yaptıkları yatırımların neticesinde yıldız ve gençler kategorilerinde olimpiyat oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceler almaya başladıklarını dile getiren İşseven, "Eskiden B ve C finalindeydik, şimdi A finallerinde mücadele ediyoruz. Şampiyonluklar alıyoruz. Bunlar küreğin iyi yerlere geldiğini gösteriyor. Bu da bizi daha fazla çalışmaya teşvik ediyor." diye konuştu.

"Çocuklarımıza inandık, onlar da bize inandı ve başardık." diyen İşseven, şöyle devam etti:

"Altyapısıyla beraber kürek çok doğru yere gidiyor. Buralarda yetişen çocuklarımız dünyada kendilerinden bahsettirecek. Bunların hepsi bizim evladımız. Diğer branşlarda yabancı var. Bakıyorsunuz 2 Çinli karşı karşıya oynuyor, çok komik. Niye Türk yok orada? Önce 'bizim evladımız bunu yapabilir.' dedik ve ispat ettik. Zoru başardık. Türk çocuğunun sonuna kadar gidebilecek motivasyonu var. O bayrağı orada gördüğünüz zaman hüngür hüngür ağlıyorsunuz, bir yabancı için bunu düşünemem. Politikadır, bir şey söylemek istemem ama yabancı bugün var yarın yok. Bu geleceğe yatırım değil, günü kurtarmak."


- "Madalyaya adayız"


İlhami İşseven, Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya hedeflediklerini kaydederek, "Göreceksiniz bu sporcular çok iyi dereceler yapacak. Madalyaya da adayız. Bugüne kadarki yarışlarda alınan neticeler bize bunu işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Yıldız ve gençler kategorilerinde yer alan sporcuların gelecekte büyük başarılar kazanacağına inandığını vurgulayan İşseven, şunları söyledi:

"Altyapıyı oluşturduk, bu çok önemli. Altyapı yoksa o spor da yok olur. Yabancıyla 3 gün yaparsınız, 4. gün biter, bu sene yarıştı, ertesi sene 'gidiyorum' der ve gider. Arkadan kimse gelmiyorsa, yetiştirmemişseniz ne yapacaksınız? Benim yıldız ve gençler kategorisinde yer alan sporcularım dünyada, Avrupa'da dereceler elde ediyor. Bu çok önemli. Kürekte iyi noktalara geldik. Çekinmeden de söylüyoruz, Rio'da madalyaya talibiz."

Takımın Rio'ya 3 gün önce gittiğini ve çalışmalarını orada sürdürdüğünü dile getiren İşseven, "Çalışma şartları iyi durumda. Gitmeden önce fırtınadan bahsediliyordu, bu bizi korkuttu. Parkur denize çok yakın. Denizle gölün arasında çok mesafe yok, kuvvetli rüzgarlarda parkurda sıkıntı yaşanabiliyor. Umarım yarış esnasında böyle bir durumla karşılaşmayız." değerlendirmesinde bulundu.

İşseven, Enes Kuşku'nun yaşadığı talihsiz olaydan sonra ekibi değiştirmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, "Sonrasında Cem Yılmaz kadroya girdi. Bundan sonraki süreçte de çalışmalar iyi gitti. Aynı şekilde Rio'da da iyi devam ediyor. Bu kadronun ne yapabileceğini 7'sindeki ilk yarıştan sonra göreceğiz. En iyi kürekçilerimiz Rio'da bizi temsil edecek. Camia olarak arkalarındayız ve sonuna kadar güveniyoruz. İnanıyoruz ki en iyisini yapacaklardır." şeklinde konuştu.


- Olimpiyat hasreti 24 yıl sürdü


Türkiye, kürek branşında ilk kez 1992 Barcelona Yaz Olimpiyat Oyunları'nda temsil edildi.

İspanya'da düzenlenen olimpiyatlarda tek çifte dalında Türkiye adına mücadele eden Ali Rıza Bilal, 3. seride yarışı terk etmek durumunda kaldı.

Ali Rıza Bilal'in ardından 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Atina, 2008 Pekin ve 2012'de Londra'da yapılan olimpiyat oyunlarına kürek branşında sporcu gönderemeyen Türkiye, bunu 24 yıl sonra başardı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nda kürek branşında Türkiye adına Hüseyin Kandemir ve Cem Yılmaz yarışacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :