Rida Kurban 2023 Organizasyonu ile yetim ve mazlumların yüzünü güldürdü

Rida Kurban 2023 Organizasyonu ile yetim ve mazlumların yüzünü güldürdü

Konya'da kurulu RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği bu yılda kurban organizasyonunu dünyanın 5 ayrı bölgesinde organize ederek “KURBANI PAYLAŞ” sloganıyla binlerce kurban hissesini yetim ve mazlumlara ulaştırarak mazlumları sevindirdi

Konya'da kurulu RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği 2023 Kurban Organizasyonu ile bu yılda kurban organizasyonunu dünyanın 5 ayrı bölgesinde organize ederek “KURBANI PAYLAŞ” sloganıyla binlerce kurban hissesini yetim ve mazlumlara ulaştırdı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPI DADAP DA AÇLIK SÜRÜYOR

Rida Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kenya Dadab kampı, Somali’deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Somalili Müslümanların oluşturduğu bir kamp. BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden biri olan ve yaklaşık 700 bini aşkın mültecinin yaşadığı Dadab kampında Rida Derneği 13 yıldır yetim merkezli çalışmalarını bölgede bir fiil sürdürmekte. Kampta ölümle yaşam arasında hayat sürdüren insanlar sadece Kurban Bayramın da et görebilmekte. RİDA Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da düzenlediğimiz Kurban organizasyonu ile binlerce hisse kurbanı yetimler başta olmak üzere, tüm fakir ve mazlumlara ulaştırdık. Bölgede bilinen tek kurban çalışmasını yürüten RİDA Derneği bütün kurbanlarını deve hissesi olarak kesti.

rida-kurban-2023-3.jpeg

Acı bir gerçek var ortada. BM bu kamptaki Müslümanlara gıda yardımını bilinçli bir şekilde kısmi olarak durdurdu. Buda kampta kısmi açlıktan ölümlere neden olmakta. Biz Rida Derneği olarak sadece Bayramlarda değil yıl boyu bu bölgede çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kenya Dadab kampı misyonerlerin kıskacı altında olan bir kamp. Ve şuan bu kampı bölerek diğer bölgelere insanları taşımaya çalışıyorlar. Daha doğrusu kardeşlerimizi ölümün kucağına itiyorlar. Biz buraya sırt çevirirsek burada açlıktan dolayı çocuk ölümleri başlayacak. Müslümanlar olarak hepimiz büyük vebal altındayız. O yüzden bütün hayırseverleri bu bölgeye acil yardıma çağırıyoruz.

rida-kurban-2023-1.jpg

MİSYONERLERİN KISKACINDAKİ KAKUMA’DA MÜSLÜMANLARIN DRAMI BİTMİYOR

Kenya’nın Uganda sınırına yakın Turkana bölgesine BM tarafından 31 yıl önce kurulan ağırlığını Sudan, Uganda ve Somalili Müslümanların oluşturduğu ayrıca 15 ayrı Müslüman ülkesinden mültecilerin yaşadığı Kakuma kampına ilk ve tek Müslüman yardım kuruluşu olarak giren RİDA DERNEĞİ, kampta yaşayan Müslümanlar tarafından “bir gün geleceğinizi biliyorduk” cümleleri ve gözyaşlarıyla karşılanmıştır. Yaklaşık 110 misyoner kuruluşun olduğu ve Misyonerlerin kıskacında bir yaşam süren Müslümanlar çok büyük sıkıntı içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.

rida-kurban-2023-1.jpeg

Kakuma kampına kurulduğu günden beri ilk defa 2012 yılında bir Müslüman yardım kuruluşu olan RİDA tarafından kurban organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Yerinde hizmet anlayışını Kakuma kampında da sürdüren RİDA, burada açtığı medreseler, mescitler ve okullar ile yüzlerce kişinin Müslüman olmasına vesile olmuştur. Bu yılda RİDA Derneğinin organizasyonunda gerçekleştirilen kurban çalışmasında emanetlerimiz olan kurbanları binlerce muhtaç ve mazlum Müslümana ulaştırıldı elhamdülillah. Zor şartlar altında gidilen bu bölgede yapılan ve yapılacak hizmetlerle, yerel dinlere inanan Turkana halkının hidayetine vesile olacak çalışmalarımız devam etmektedir.

rida-kurban-2023-2.jpeg

Kurbanlarımızın büyük bir çoğunluğunu bahsettiğimiz bu Afrika bölgelerinde ve deve hissesi olarak kesmiş ve etlerini pay olarak dağıtmış bulunuyoruz. Bölgede yine ihtiyaç durumuna göre özellikle son yaşanan olaylardan sonra fakir olan ve durumu her geçen gün dahada kötüye giden Afganistan’da yüzlerce yetim ailesine kesilen kurbanlarımızın etleri ulaştırıldı. Ayrıca Gürcistan ve ülkemizde de kurban faaliyetini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Kurbanla alakalı 2 hususu dile getirmekte fayda var. İlki her yıl olduğu gibi bu yılda kesilen kurbanların tek tek video kaydı alınarak bağışçılarımıza bizzat ulaştırıldı. Yine kurbandan arta kalan miktarlar olursa bu kalanlar bölgelerdeki yetim ve irşad çalışmasında kullanılacaktır.

Rida Derneği olarak Derneğimize kurban bağışında bulunan tüm bağışçılarımıza yetimler ve mazlumlar adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Rida Kurban 2023 Organizasyonu

Kurban Fiyatları: Bu Yıl Yurt Dışı Afrika: 3000 tl. Afganistan: 3000 tl. Yurt İçi: 6500 tl. olarak uygulandı. Derneğimizce Kurban kesimi yapılan bölgeler

- Kenya Somali sınırı Dadap kampı

- Kenya Kakuma kampı

- Afganistan

- Gürcistan

- Türkiye

Not: Ekiplerimiz Kurbandan önce bölgelere giderek Kurban organizasyonunu birebir takip etmişlerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.