RİBAT Vakfı Afrika'da Kur'an-ı Kerim dağıttı

RİBAT Vakfı Afrika'da Kur'an-ı Kerim dağıttı

Vakıf tarafından "Sen de Kardeşine Bir Kur'an Hediye Et" kampanyası kapsamında, başta Sudan, Etiyopya ve Somali olmak üzere çeşitli ülkelerde hafızlık eğitimi alan öğrencilere şubat ayında 10 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

KONYA (AA) - Ribat Eğitim Vakfı, Afrika'da tahta levhalarla hafızlık eğitimi gören öğrencilere şubat ayında 10 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Ribat İnsani Yardım Derneği Sudan Sorumlusu Hasan Hüseyin Ata, dernek ve vakıf iş birliğinde başlatılan "Sen de Kardeşine Bir Kur'an Hediye Et" kampanyası ile Afrika'daki öğrencileri Kur'an-ı Kerim'le buluşturduklarını söyledi.

Hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen 10 bin Kur'an-ı Kerim'in başta Sudan, Etiyopya, Kenya, Komor Adaları ve Somali olmak üzere çeşitli ülkelerdeki öğrencilere teslim ettiklerini belirten Ata, kampanyaya katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Hasan Hüseyin Ata, Afrika'da öğrencilerin teknolojiden uzak, tahta levhalar üzerinde çok zor şartlarda eğitim görmeye devam ettiklerine dikkati çekti.

Bölgede birçok alanda hizmetlerin yapılması gerektiğine işaret eden Ata, şöyle konuştu:

"Sudan'ın Kordofon eyaletinde Kadukli, Ummu Ravaba ve Ubeyt bölgelerinde hafızlık yapan binlerce öğrenci ilk defa Kur'an-ı Kerim ile tanıştı. Afrika'da insani yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim ve medya alanında da çalışmalar yürütüyoruz. Birçok ülkede radyolar kuruldu. Afrika'da ve diğer bütün mazlum coğrafyalarda hayırseverlerin desteği ile eğitimden medyaya, insani yardımdan iş alanlarının oluşturulmasına kadar geniş bir alanda çalışmalarımız devam ediyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :