Ribat Resulayn’da ailelerin yüzünü güldürdü

Ribat Resulayn’da ailelerin yüzünü güldürdü

Ribat İnsani Yardım Vakfı Barış Pınarı Harekâtıyla terörden arındırılan Resulayn’da düzenlenen toplu sünnet etkinliğiyle 305 çocuğu sünnet ettirerek ailelerinin yüzünü güldürdü

Konya'da kurulu Ribat İnsani Yardım Derneği 'iyilikle sevindir' sloganı ile çalışmalarına kesintisiz devam ederken gerçekleştirdiği projeler ile de dualar alıyor. Mazlum coğrafyalarda, Ramazan, Kurban organizasyonları, İnsani yardım, acil yardım, yetim çalışmaları ve kalıcı eserler gibi birçok alanda faaliyet yürütüyor.

img-20210609-wa0006.jpg

Ribat bu sefer de Barış Pınarı Harekâtıyla terörden arındırılan Resulayn’da düzenlenen toplu sünnet etkinliğiyle ailelerin yüzünü güldürdü.
Ribat, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Barış Pınarı Harekâtının ardından huzur ortamını sağladığı Resulayn’da Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda bölgede Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde hizmet veren Sağlık Koordinatörlüğü ve uzman doktorlardan oluşan Ribat Sağlık ekibi ile 305 çocuğu sünnet ettirdi.

img-20210609-wa0012.jpg
Sünnet öncesi palyaço gösterileriyle gönüllerince eğlenen çocukların yanı sıra aileler de çocuklarının mutluluklarına ortak oldu. Uzman doktorlar tarafından sünnetleri gerçekleştirilen çocuklara etkinlik sonrası oyuncak ve kıyafetler hediye edildi.

img-20210609-wa0011.jpg
Resulayn’da yapılan sünnet organizasyonu hakkında bilgi veren Ribat İnsani Yardım Derneği basın sözcüsü Gökhan Kırlangıç, "Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte bölgede yaşayan insanlık dramına sessiz kalmadık. Sürecin başından beri yüzlerce tırımız kardeşlerimiz için insani yardım malzemeleri taşıdı. Gıda kolilerinden hijyen malzemelerine un yardımlarından giysi yardımlarına, yine mazlum kardeşlerimiz için nakit dağıtımlarından tıbbi cihaz desteklerimize; bot, mont, kabandan, ayakkabılara, sadece bunlar değil elbet bölgede kalıcı projelerimizin çalışmalarını başlattık" dedi.

img-20210609-wa0010.jpg

Kırlangıç şunları söyledi: Diyanet Vakfı ile imzaladığımız protokol gereğince briket evler inşa ettik. Şu an elhamdülillah sahiplerine teslim etme çalışmalarımıza başladık. Bugün sadece bir noktada değil Suriye’de farklı farklı bölgelere ulaşmaya devam edeceğiz.

img-20210609-wa0002.jpgimg-20210609-wa0002-001.jpg

Tıpkı Resulayn örneğinde olduğu gibi gidilmemiş ulaşılmamış bölgelerde oluyoruz. Burada da kardeşlerimiz için sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Şartlar gereği sünnet olamamış yavrularımızı sünnet yaptırdık. Zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize hediyeler takdim ettik. Ben başta hayırseverlerimiz olmak üzere ki onların sayesinde bütün bu güzellikler. Rabbim bizleri her zaman iyilikle sevindirmeyi nasip etsin.

img-20210609-wa0003.jpgimg-20210609-wa0009.jpg

Bu vesile ile başta varlığı ile güç aldığımız her an yanımızda olan Kahraman Mehmetçiğimize, Şanlıurfa valiliğine, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda bölgede Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi SUDKOM’a AFAD personellerine, fedakâr sosyal çalışmacı kardeşlerimize, Sağlık koordinatörlüğüne, birbirinden kıymetli Doktorlarımıza ve sağlık personellerine şükranlarımızı sunuyorum. Nice güzel faaliyetlerde gönüllere dokunmak ümidiyle..

img-20210609-wa0004.jpg

img-20210609-wa0005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.