RİBAT Kadir gecesini muhteşem bir programla ihya etti

RİBAT Kadir gecesini muhteşem bir programla ihya etti

Ribat Eğitim Vakfın Kadir Gecesini ihya etmek için Durunday Öğrenci Yurdunda bir program düzenledi. Çok sayıda insanın katıldığı Kadir Gecesi Programında Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi de konuşma yaptı.

Abdullah Büyük Hoca Efendi konuşmasında, Kadir Gecesinin Muhtevasını anlattı.

 

Ribat Eğitim Vakfının, "Kadir Gecesini Beraber İhya Edelim" başlığı ile düzenlemiş  olduğu Kadir Gecesi Programı binlerce insanın katılımı ile Durunday Öğrenci Yurdunun bahçesinde yapıldı.

Samimi bir atmosferde geçen gecede Yatsı Namazı sonrası Teravih Namazı 5 Farklı imam tarafından kıldırıldı... Bir birinden güzel ilahilerle gönüller şad olurken, Vitir Namazında ise Suriyeli Hafızın imamlığında, İmamı Şafi usulü Kunut duası okundu ve dua edildi.

Geceye AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Teravih Namazının aralarında konuşmalar yapan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi, Kadir Gecesinin muhtevasını anlattı ve birlikte evrat ve ezkar çekildi.

Abdullah Büyük Hoca Efendi,

"Bu mübarek gecenin feyiz gölgesine, af deryasına, bağış ve lütuf ikramına muhatap olmak için hususi olarak Teravih Namazımızı, Mübarek Gecenin içerisinde beraberce ifa etmek, eda etmek için Ribat Eğitim Vakfımızın organize etmiş olduğu bir programda bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Teravih Namazı bizim için tartışılacak bir namaz değildir, son dönemlerde böyle bazı yanlış tartışmalara şahit oluyoruz, biz ibadetlerimizin muhtevasını, rekat sayısını tartışmayız. 

Ümmetin önüne konmuş olan üç tane büyük nimetin birincisi Kadir Suresidir, ikincisi Kadir Gecesidir, üçüncüsü ise bu gecede inmiş olan Alak Suresinin ilk ayetleridir.

Rabbimiz bir kutsi hadiste, "Ben kullarımın zannı üzereyim" buyuruyor. Bu noktadan çıkışla, ümmetin tamamı Kadir Gecesini Ramazan'ın 27. Gecesi olarak düşünüyorsa Allah'ın izni ile 27. Gece Kadri Gecesi olur.

Kadir Gecesini şerefli kılan Kuran'dır, Ayettir. Siz o geceden Ayeti aldığınızda bu gece sıradan bir gecedir.  Bu açıdan baktığımızda Ayetin irtibatlı olduğu ne var? İşimiz var, seyahatlerimiz var, eğitimimiz var, evliliğimiz var, nikahımız var, tesettürümüz var...

Bunlar ve bunlara benzer hayatımızda ne kadar kulluk birimleri söz konusu ise o birimlerimize Yüce Allah'ın katından göndermiş olduğu ayetin gereğini yaptığımız zaman hepsi birer bin aydan faziletli bir bereket olmaktadır.

Bir Müslüman için Namazı geçirmeden yaşamış olduğu bir günü, namazı olmadan yaşanmış bin aydan hayırlıdır.  Allah hepimize Kadir Gecesini her gün yaşadığımız bir ömür nasip etsin." Dedi Teravih Namazı sonrası tespih çekildi ve dua edildi.  Gece yarısına kadar devam eden program sahur ikramıyla son buldu.  Diğer taraftan Ribat Eğitim Vakfı, Ramazan Ayının coşkusunu bir çok il ve ilçede yardıma muhtaç insanlara ve Sudan, Gazze, Moro başta olmak üzere birçok ülkede, mazlum coğrafyalara Ramazan Coşkusunu ulaştırdı.