RİBAT geleneksel iftarı Hatıp'ta yapıldı

RİBAT geleneksel iftarı Hatıp'ta yapıldı

Ribat Eğitim Vakfı'nın geleneksel iftar programı Hatıp Ribat Gökkuşağı Kız Kuran Kursunun bahçesinde yapıldı.

3 Bini aşkın davetlinin katıldığı iftar programında Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi bir konuşma yaptı.

Abdullah Büyük Hoca Efendi konuşmasında, Müslümanların bugün içinde bulunduğu açmazları anlattı. Ribat Eğitim Vakfı, geleneksel iftar programı 3 Bin kişilinin katılımı ile Hatıp'ta Ribat Gökkuşağı Kız Kuran Kursunun bahçesinde yapıldı.   

Geleneksel Ribat İftar programına, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Önder Kutlu, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, İş Adamı Nusret Argun'un yanı sıra, çok sayıda davetli, iş dünyasının seçkin isimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsileri ile resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan, iftar programında bir konuşma yapan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi, günümüzde İslami çalışmalarda yaşanan aksaklıkları anlattı.

Abdullah Büyük Hoca Efendi,

"Günümüzde Müslümanların başa çıkması gereken sorunlar vardır. Bu iftar programları işte aslında bu sorunları da konuşmamız ve çözüm önerilerini sunmamız için bir vesile olmalıdır.

Teknolojide, medyada diğer birçok alanda kaybettiğimiz mesafeleri nasıl alacağız?

Müslümanlar hangi alanlarda başarılı olabildi? Başarılı olabildiğimiz alanlar var mı? Bunlara bakmamız gerekiyor.

Müslümanların arasındaki bölünmüşlük, parçalanmışlık nasıl çözülecek? Bunların düşünülmesi gerekiyor.

İslam alemi kendisi fikir üretememektedir, başkalarının ürettiği fikirleri kullanmaktadır. Bu da iki tehlikeyi beraberinde getirmiştir; birincisi, taklit, ikincisi ise tembelliktir.

İslam alemi başkalarının fikirlerini kullanmakta, vahye dayalı fikirler üretememektedir ve böyle acı bir netice ortaya çıkmaktadır.

Kalbe girip iman haline gelmeyen bilgiler, zihinlere depolanmış malumatlardan ibarettir. Unutmayın ki İsrailoğlulları'nı tarih sahnesinden silen iman değil malumattır.

İslam alemi malumata boğulmakla yüz yüze kalmıştır.

İnsan kalbindeki imanıyla mümindir, zihnindeki bilgilerle değil.

Müslümanlar olarak bu çağ ile nasıl başa çıkacağız? Bunları düşünmemiz, konuşmamız gerekiyor." dedi.  İftar sonrası Akşam Namazı, akabinde de Yatsı Namazı ve Teravih Namazı açık havada cemaatle kılındı.  Diğer taraftan Ribat Eğitim Vakfı, Ramazan Ayının coşkusunu bir çok il ve ilçede yardıma muhtaç insanlarla yaşıyor, Sudan, Gazze, Moro başta olmak üzere birçok ülkede, mazlum coğrafyalara Ramazan Coşkusunu ulaştırıyor.